Senua’s Saga: Hellblade II: még a 30 FPS-t sem tartja Xboxon!? [VIDEO]

A Ninja Theory játékáról már több hónapja tudtuk, hogy nem fog 60 FPS-sel futni Xbox Series X-en és Xbox Series S-en, hanem csak fele akkora lesz a frame rate… vagy még annyi sem!

 

Nagy rendszerigénye van PC-n a Senua’s Saga: Hellblade II-nek, de cserébe a látvány is eléggé erősnek nevezhető a játékban. Viszont a két Xbox konzolon a helyzet kissé más, ugyanis csak egyetlen grafikus módot kapott a páros. Ezzel maximum 30 FPS-t kapunk, de az ElAnalistaDeBits által készített elemzésben nem ennyit látni. Azaz: a játék nem tudja tartani azt, ami manapság már kötelező minimum kellene, hogy legyen.

A Senua’s Saga: Hellblade II dinamikus felbontása Xbox Series X-en 2560×1070, az átlag pedig 2304×963. Xbox Series S-en dinamikus 1920×803, átlagosan pedig 1472×615 a felbontás. Kissé szokatlannak tűnnek, de nem véletlenül, ugyanis filmszerű 2,39:1-es képarányt használ, avagy a képernyő alján és tetején is fekete csíkok vannak. (A The Order: 1886 is hasonló megoldást használt PlayStation 4-en.)

A nagyobb Xboxon a képminőség hasonló a PC-s magasabb beállítások által kínált szinthez, míg a kisebb konzolon a látvány érthető módon valamivel rosszabb. De egyik Xbox sem képes tartani a másodpercenkénti 30 képkockát! 80%-ban ezt mind a kettő Xbox Series eléri, de amikor szebb, vagy akciódúsabb jelenetekbe futunk, az Xbox Series X 25-26 FPS-re lemegy, az Xbox Series S pedig 20-21-ig esik. Főleg az utóbbi lehet nagyon szembetűnő még annak is, aki nem szokott játékokkal foglalkozni. A két konzol mintha eltérő pontokon futna problémákba… talán a dinamikus felbontáshoz köthető a romló teljesítmény.

Remélhetőleg a Ninja Theory valamelyest képes lesz optimalizálni a játékot, mert elvégre ez lenne a legújabb Xbox-exkluzív (bár már pletykálták, hogy PlayStation 5-re is meg fog jelenni a későbbiekben). Emiatt pedig a Microsoft foghatja a fejét, mert ennél többet várhat el a közönség.

Forrás: WCCFTech

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)