Radeon Anti-Lag 2: az AMD ezúttal nem fog kitiltásokat okozni!

TECH HÍREK – Az AMD Radeon Anti-Lag első változata ugyanis driver-alapú megoldás volt, ami néhány játékost kitiltott akkoriban (ezeket azóta visszavonták), de mivel a második iteráció más megközelítéssel megy, most nem lesz baj.

 

Az Anti-Lag+ egy latencia (lag) csökkentésére szánt technológia, ami az Nvidia Reflex ellen szállt a ringbe. A kitiltások a játékokból azért történtek, mert a technológia módosította a fájlokat, amire ugrott a csalásgátló rendszer. Az Nvidia viszont úgy oldotta meg ezt, hogy a játékokba integrálták a fejlesztőkkel való közös munka eredményeképp a Reflexet. Ezért az AMD visszavonta az Anti-Lag+ rendszert és arra kért mindenkit, hogy várjon az új hírekre.

Most megjelent a Radeon Anti-Lag 2, ami teljesen új alapokra épült. A játékokba egyenként kell ezt integrálni, így az Nvidiához hasonló úton van az AMD, és jelenleg csak előzetes formában lehet kipróbálni a Counter-Strike 2-ben. Ez egyfajta kárpótlás, ugyanis itt volt az Anti-Lag+ által több kitiltás akkoriban. „A játékba integrált Radeon Anti-Lag 2 esetében a képkockaigazítás magában a játékkódban is érvényesül, és az illesztőprogram által vezérelt CPU-tempóval együtt működik a jobb képkocka-szinkronizálás érdekében. Ez még alacsonyabb kattintás-válasz késleltetést eredményez mint amit a Radeon Anti-Laghez hasonló, csak az illesztőprogramba épített megoldások képesek biztosítani. Mivel a Radeon Anti-Lag 2 egy játékon belüli technológia, a játékfejlesztőknek hozzá kell adniuk a játékukhoz, és ebben a Counter-Strike 2 volt az első,” írta az AMD.

A cég bemutatta a Radeon RX 7000-es videókártyákon és a Radeon 700M integrált GPU-kon is, hogy mennyivel jobb az Anti-Lag 2 az Anti-Lag+-nál: átlagosan 37%-kal csökkenti a lagot ahhoz képest, ha nem lenne aktiválva az AMD technológia, ami ráadásul több terméken is működik. Ha minimum RX 5000-es videókártyánk vagy Ryzen 6000-es processzorunk van (itt van pár kivétel: a GCN architektúrájú grafikus chipet használó Ryzen 7000-es CPU-k ilyenek), akkor működni fog rajta.

Az AMD az Anti-Lag 2 fejlesztőkészletet a GPUOpenen teszi közzé a fejlesztőknek. A technológiát az Adrenalin 24.5.1-es driverrel megkaphatjuk, és ha a Steamen látjuk, hogy frissül a Counter-Strike 2, akkor ott így jön a beállításokban ez a funkció. Végre verseny a lagcsökkentésben!

Forrás: WCCFTech, AMD

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu