Twitch: kiszűrhetjük a nemkívánatos közvetítéseket!

Az Amazon népszerű, közvetítésre szánt felületén a szerencsejátékra, a droghasználatra és a szexualizált tartalmakra szánt adásokat eldughatjuk.

 

Az Eurogamer számolt be arról, hogy a tavaly bevezett tartalmi jelzőkre vonatkozó opcióval a közvetítők megjelölhetik, ha például szerencsejátékról szól az adás. A Twitch változtatásainak köszönhetően a felhasználók a beállításaiktól függően elrejthetik ezeket az adásokat, vagy a kis, indexképeket elmoshatóvá tehetik, ha szexuális tartalmakra számíthatna az adott közvetítésben. „Ezekkel a változtatásokkal az a célunk, hogy megkönnyítsük a számodra megfelelő Twitch-élményt, és hogy kiválaszd azokat a közösségeket, amelyeknek a részese szeretnél lenni. Felismerjük, hogy mindenkinek mások a nézési preferenciái, és nagyobb befolyással kell rendelkeznie arra, hogy mivel találkozzon, amikor a Twitchre látogat,” írta egy blogposztban Jeremy Forrester, a közösségi termékekért felelős Twitch-alelnök.

Kiemelte, hogy a közvetítőknek pontosan meg kell jelölniük, hogy az élő adásuk miről szól, különben a Twitch teszi ezt meg úgy, hogy azok eltávolíthatatlanná válnak. Ez több éven keresztül felbukkanó kritikák után történt meg a Twitchen, mert sokan azt kérték a site-tól, hogy a szabályzatában frissítse, mi is számít szexuális tartalomnak. Népszerűek lettek azok a közvetítések, amikor alsóneműben egy forró fürdőben ülnek, idén pedig olyantrend volt, ahol például kebleket vagy fenekeket használtak úgy, hogy azt green screenként használták. (Azaz ezeket átláthatóvá tették úgy, hogy az egyszínű hátteret eltávolítják egy chroma key effekttel.) A szerencsejátékok miatt a Twitchnek 2022-ben kellett belenyúlnia a szabályzatába.

A StreamElements szerint a Twitchen áprilisban 1,64 milliárdnyi órán át néztek élő adásokat a felhasználók. Márciusban ez 1,77 milliárd volt, úgyhogy ez -7%. A napi órák 5%-kel csökkentek 57-ről 55 millióra, de idén mindegyik hónapban ez egy csökkenő tendencia volt. Az áprilisi gyenge eredmény a nagyobb megjelenések és események hiányának tudható be. A Fallout játékai a top 10 legnézettebb kategóriába sem fértek be, ugyanis a csak beszélgetős (228 millió megtekintett óra), a Grand Theft Auto V (128 millió), illetve az élő szolgáltatásos címek (Fortnite, Counter-Strike 2, League of Legends) találhatóak ott. A top 10 kategóriában kettő cím mutatott fel növekedést márciusról áprilisra. A Rust 227%-kal ugrott meg (19 millió órával) a Waves of Changes frissítéssel, és így 27 millió órájával a 9. helyre fért fel, a Call of Duty: Warzone pedig 19%-os növekedéssel a 8. helyet érte el 33 millió órával.

Májusban tuti megfordulnak a csökkenő tendenciák.

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry, Eurogamer, Twitch

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu