A PlayStation is beszáll a mobilos boltok piacára?

Nem csak az Xbox akar fellépni az iOS-re és az Androidra (náluk már konkrétabb tervek is vannak; nemrég írtuk, hogy mikortól számíthatunk erre), hanem a PlayStation is próbálkozni akar valamivel.

 

Felbukkant egy álláshirdetés, amiben a Sony egy szoftvermérnököt keres egy mobilos platformhoz. Az állásajánlat szerint a PlayStation Studios Mobile tapasztalt szoftvermérnököt keres a PlayStation ingyenesen játszható mobiljátékok fejlesztésére, kiadására és üzemeltetésére szolgáló platformjának megtervezéséhez. Ebben a szerepkörben az illető a platform tervezésének és megvalósításának élére áll; a belső csapatokkal együttműködve a mobiljátékok PlayStation-szolgáltatásokhoz való csatlakoztatásán dolgozik; és biztosítja, hogy minden mobiljáték megfeleljen a PlayStation minőségi szabványainak. Free-to-play játékok?

A sikeres jelentkező feladatai közé tartozik a mobiljáték-platform rendszerarchitektúrájának és háttérszolgáltatásainak megtervezése, a platform biztonságának, rendelkezésre állásának, áteresztőképességének és költséghatékonyságának mérése és javítása, a technikai vezetés és iránymutatás nyújtása a platform mérnöki csapatának, a folyamatok létrehozása a kiváló minőségű szoftverek szállításának megkönnyítése érdekében, a csapatok közötti együttműködés a platform és a belső szolgáltatások integrálása érdekében. Befolyásolja a platformfejlesztési ütemtervet, és hozzájárul ahhoz, világosan kommunikálja a végponttól végpontig tartó rendszer viselkedését a platform felhasználói és az érdekelt felek számára, illetve aktívan nyomon követi a mobiljáték-fejlesztést érintő technikai innovációkat, változásokat és trendeket.

A kívánatos készségek és tapasztalatok közé tartozik több mint 8 éves szakmai tapasztalat a mobiljáték-iparban, a vállalati környezetben szerzett műszaki vezetői tapasztalat, az, hogy képzett kommunikátor mind a technikai, mind a nem technikai célcsoportokkal szemben, szakértelem a szoftverarchitektúra, a szolgáltatástervezés és az elosztott rendszerek terén, illetve a backend szolgáltatások méretarányos működtetésében. Jó, ha van API-k vagy kapcsolódó SDK-k tervezésében, az infrastruktúra mint kód, konténerek és Kubernetes/EKS terén szerzett tapasztalat, a Unity vagy az Unreal Engine, a mobiljáték-fejlesztést érintő új technológiák ismerete, illetve egy informatikához köthető diploma.

Ez eléggé egyértelműnek tűnik: verseny az Xbox-szal a mobiljainkon.

Forrás: VGC, Greenhouse

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu