Call of Duty: Black Ops 6: ez a rész is cross-gen lesz?

Az előző konzolgeneráció-váltás során két évvel az új konzolok megjelenése után volt az, hogy még a régebbi hardverekre is megjelent a Call of Duty, de most már négy évvel leszünk túl a jelenlegi generáció megjelenésén, és még mindig cross-gen címet kapunk…

 

2015-ben, érdekes módon akkor is egy Black Ops rész (Black Ops III) esetében volt az, hogy az akkori új konzolok, a 2013-ban megjelent PlayStation 4 és az Xbox One mellett PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is megjelent a Call of Duty, majd a 2016-os epizód, az Advanced Warfare már kihagyta a PS3-at és az X360-at. Tehát két évig még mindkét konzolgeneráció megkapta az Activision Blizzard fejőstehenének új epizódjait.

Néhány napja bejelentették a Call of Duty: Black Ops 6-ot, aminek tehát nincsen alcíme (eddig ugyanis Call of Duty: Black Ops Gulf Warként hívtuk a játékot), ami nem csak PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re jelenhet meg, hanem Tom Henderson információi szerint a PlayStation 4 és az Xbox One is megkapja azt, ugyanis a GameStop, az Egyesült Államok egyik nagyobb videojátékos üzletlánca a PS4-es verziót is listázta. Az Xbox One-ost nem, ugyanis Henderson több forrása szerint a Charlie Intel tweetjében látható kép hiteles, így az Xbox Series verzió cross-gen változat, azaz a régebbi Microsoft masinán is játszható lesz.

https://twitter.com/charlieINTEL/status/1794089299589132780

Már a megjelenési dátumot is rebesgetik a pletykák. A The Verge szerint 2024 október végén, az Insider Gaming szerint pedig október 25-én lesz a Call of Duty: Black Ops 6 megjelenése, ugyanis ha 18-án jönne ki, az még október közepének számítana, így más opció nincs (október 25-e után a következő péntek már november elseje lenne).

Mindez még nem hivatalos, de a Call of Duty: Black Ops 6 neve már igen. A játékról minden bizonnyal az Xbox Games Showcase után, június 9-én fog többet mondani a Microsoft, de ezt még nem erősítették meg.

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu