Mad Max: az Avalanche alapítója a Warnert vádolja a meg nem valósult DLC-kért!

Christofer Sundberg, az Avalanche Studio alapítója a Twitteren kifejezte, hogy a 2015-ben megjelent játékban több potenciál volt, de a kiadó nem engedte nekik megvalósítani a terveket.

 

A minap a PC Gamer pubikált George Millerről (a Mad Max rendezőjéről), mert ő azt akarta, hogy Kojima Hideo hozzon létre egy játékot a filmjéből. A rendezőnek nem tetszett az Avalanche 2015 őszén megjelent játéka, ugyanis nem hozta azt a szintet, amit Miller várt el tőle. Nem volt közvetlenül az ő kezében a fejlesztés, hanem leadták a forrásanyagot egy cégnek. Miller úgy határozta meg magát mint egy olyan ember, aki ha nem tudná a legjobbját teljesíteni (vagy ha ezt nem tudná megkísérelni sem), akkor nem csinálna inkább semmit sem.

Erre Sundberg elég erős kritikával reagált: „Ez teljes képtelenség, és [Miller] teljes arroganciáról árulkodik. Mindent megtettek azért, hogy ez egy teljesen lineáris játék legyen, miután leszerződtek egy nyílt világú játékok fejlesztőjével. Biztos vagyok benne, hogy Kojima egy fantasztikus Mad Max játékot csinálna, de az egy teljesen más élmény lenne. A fejlesztés első éve után rájöttek, hogy arra kényszerítettek minket, hogy egy lineáris élményt készítsünk, nem pedig azt a nyílt világú játékot, amit mi ajánlottunk. Kidobtunk egy évnyi munkát, és azt hallhattuk, hogy „a játékosok manapság autonómiát akarnak”. Nem mondod!?”

Sundberg itt a kiadóra, a Warnerra gondolt, ami ráadásul öngyilkos küldetésre küldte a Mad Maxet. A kiadó ugyanis azt akarta, hogy egy napon jelenjen meg a(z amúgy befejezetlen…) Metal Gear Solid V: The Phantom Painnel, Kojima játékával. Sundberg szerint kiváló DLhttps://x.com/CHSundberg/status/1793612777648689221C-kkel tervezett a stúdió (el is készültek), de mivel a Mad Max nem fogyott valami jól, ezek nem készülhettek e. A Warner kényszerítette őket a megjelenési dátumra, majd a kiadó az Avalanche-ot vádolta a rossz eladási eredményekért.

Sundberg kritikája jogos: a kiadó olyasmit várt el a Just Cause fejlesztőitől, amivel ők nem nagyon foglalkoznak, majd olyan megjelenési dátumot adtak a játéknak, ami rögtön elásta a megjelenéskor…

Forrás: WCCFTech Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu