Overwatch 2: négy hónap után szanálják az egyik utolsó PvE módot! [VIDEO]

A Blizzard játékának mekkora nagy dirrel-dúrral jelentették be, hogy a PvE fogja megkülönböztetni az azóta elérhetetlenné és játszhatatlanná tett első résztől a folytatást, erre ott tartunk, hogy lassan semmi sem marad meg a játékos-a-gép-ellen elemekből.

 

A Blizzard egy fórumposztban közölte, hogy a következő szezonban érdeklődés hiányában megszünteti a kooperatív PvE módot, a Hero Mastery Gauntletet. A közösségi menedzserük, Kaedi szerint az volt a céljuk, hogy többjátékos formába öntsék a Hero Mastery küldetéseknek pontszámért tartó izgalmas üldözéseit, de a játékosok nem fogadták úgy, ahogy ezt ők remélték. A Hero Mastery Gauntletben három játékos védi a tornyokat a hullámokban érkező robotoktól a robbanó hordók és gépágyúk segítségével. Pontszámunk azon múlik, hogy mennyire hatékonyan gyakjuk le a robotokat, illetve hogy felvesszük-e a pályán felbukkanó érméket. Fejlődési rendszere sincs (a tavaly a Hero Mode-ban látott skillfák ilyenek voltak), és csak kisebb kozmetikus tárgyakat lehetett szerezni.

Nem is az a csoda, hogy a Blizzard szanálja a Hero Mastery Gauntletet, hanem inkább az, hogy négy hónappal a debütálása után távolítja el az Overwatch 2-ből, ami mostanában nem áll hozzá határozottan ahhoz, hogy mit is gondol a PvE-ről. Ott vannak a sztoriküldetések, de most már eldugták azokat a „küldetések” (Missions) menüpont alá, és nem meglepő az sem, ha botokat dob be mellénk a játék a többi játékos érdeklődésének hiánya miatt. A Bloomberg és a Kotaku is azt állítja, hogy miután az Activision Blizzardnál a leépítések kiherélték a PvE csapatot, ne is számítsunk a küldetések második szettjére.

Talán az lett volna a legjobb, ha a Hero Mastery Gauntlet továbbra is elérhető lett volna, de lassan úgy áthangolva, hogy közelebb álljon ahhoz, amit a játékosok eredetileg szerettek volna a PvE-től. Az Overwatch 2 inkább kezd egy MOBA lenni (és talán ezért nem csoda, hogy a Valve a Deadlockkal próbálkozik, ez ma felbukkant a hírekben), nem pedig egy FPS…

Forrás: PCGamer, Blizzard, Bloomberg, Kotaku

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu