Rise of the Ronin: kiadós frissítésben részesül a Team Ninja játéka

Új küldetések és tartalmak érkeznek a márciusban megjelent PlayStation 5-exkluzívhoz, amelyről a játék rendezője, Yasuda Fumihiko többet is elmondott a PlayStation Blogon.

 

Öt új Ally küldetés jött (a bajtársainknak), ha újrajátszunk egy világot Midnight nehézségi szinten, bekapcsolhatjuk azt, hogy a közrend ismét megbomoljon, a Testament of the Soultól kezdve azonos szintre álííthatunk mindenkit, két új set bónusz van a Midnight nehézségi szinten, a dojókban edzőpartnereket találhatunk, illetve a Martial Skill típusú bónuszt is hozzáadták a Rise of the Roninhoz, megemelve az elérendő pontszámot. Ha az egyes és kettes számú fegyvernek ugyanazt a fegyvertípust alkalmazzuk, a stílusok számának korlátja hatra emelkedik, módosították a meghatározásokat, így a speciális felszerelést akkor is megkapja a játékos, ha ő nem vall színt; a karakterek üdvözlése egy szakítás után idővel visszaváltozik normálisra, illetve könnyítették azt is, hogy az aszinkron karaktereket ki lehessen választani a PlayStation 5-exkluzív játékban.

Yasuda említette, hogy a stúdió miképp hozta be a játékba két korábbi projektjét (Ninja Gaiden, Nioh). Az Iga-Ninja Armor az egyik link a Ninja Gaiden és a Rise of the Ronin és a Ninja Gaiden között. Már a fejlesztés korai szakaszában megbeszélték a PlayStation Studio XDEV csapatával, hogy a Ninja Gaiden-sorozatból származó kosztümökkel is tervezne a Team Ninja. A főszereplő, Ryu Hayabusa kinézete mellett tették le a garast. Történelmileg a nindzsák állítólag a Bakumatsu-korszakban (XIX. sz. vége) léteztek, ami a Rise of the Ronin helyszíne, így nagyfokú rokonságot mutat e címek világképével. Az egyik harci stílus, a Hayabusa-ryu eredetileg ugyanolyan sebességgel lett megvalósítva, mint az eredetiben, de a támadások olyan gyorsak és rendkívül erősek voltak, hogy a Rise of the Ronin új verziójához nehezen tudták őket a játék sebességéhez igazítani. Hayabusa ikonikus mozdulatai mellett (pl. Izuna Drop) a Ninja Gaiden minél több technikáját is beépítették (pl. Ultimate Technique). A Hayabusa-ryu nindzsák jellegzetes elemeit, például a raptor ihlette fejfedőt és az ujjatlan páncélt újratervezték azzal a képpel, hogy az Edo-korszak végének fegyvereit és anyagait rekonstruálják.

William, a Nioh főszereplője rejtett bossként felbukkan a Rise of the Roninban. Mivel a játék a késői Edo-korszakban játszódik, amikor a japán és a nyugati kultúra elkezdett keveredni, és sok nyugati, például Commodore Matthew Perry is megjelenik, így úgy gondolták, hogy William páncélos megjelenését úgy valósítotsák meg, hogy ne érezzék azt „kilógónak”. Ami a Nioh-ryu harci stílust illeti, eredetileg az volt az elképzelés, hogy a sorozatra jellemző három harcmodort, a felső, a középső és az alsó harcmodort független stílusokká alakítják, de mivel az irányítás túl bonyolult lett volna, és mivel úgy érezték, hogy a Nioh valóban a három harcmodor közötti valós idejű váltásról szól, egy, a három harcmodort magába foglaló stílusként valósították meg. A Nioh rengeteg technikával rendelkezik, így nehéz volt eldönteniük, hogy mely technikákat vegyék bele. A páncél, amit visel, a Nioh-sorozatban megjelent Obsidian Armoron alapul, és olyan nyomott dizájnt tartalmaz, amely az idő múlását idézi a Nioh-korszakból az Edo-korszak végéig. A Rise of the Roninban a Blade Flash hatása a Niohban a Ki Pulse. A Flux is használható, és a harcművészeti bemenet lenyomva tartásával a harcművészeti mozdulatot közvetlenül bármelyik állásból, állásváltoztatás nélkül végezhetjük el. Ezt a stílust nehéz elsajátítani.

Nem rossz háttérinformáció.

Forrás: VGC, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu