Új kezekben van a FIFA-licensz?

Hajmeresztő pletyka ütötte fel a fejét: állítólag egy kiadó lecsapott arra, amit tavaly már nem használt az Electronic Arts, ugyanis ne felejtsük, hogy az évenként jelentkező focijátékuk tavaly már EA Sports FC 24 néven jelent meg.

 

A Twitteren Mohplay Inc írt arról, hogy új megállapodást kötött a FIFA, így egy év kihagyás után már akár idén visszatérhet a boltok polcaira a brand. A felhasználó szerint a Take-Two, pontosabban annak 2K leányvállalata köthetett megállapodást, hogy ők használhassák a licenszet, és állítólag már le is szerződtek a felek egymással, így már ősszel jöhet a FIFA 2K25, ami ráadásul össze is passzol a következő projekttel, a FIFA World Cup 2K26-tal, és már ezt is értelemszerűen a 2K csinálhatja, nem pedig az EA Sports.

Tehát ha igaz, amit Mohplay Inc állít, akkor két focijáték lehet évente a piacon (vagy ha idevesszük a free-to-play modellre váltott eFootballt, ami a Konaminál korábban Pro Evolution Soccer néven futott, akkor három), és ezúttal a Take-Two alatt lenne a licensz, nem pedig az Electronic Arts alatt. Viszont ne felejtsünk el egy másik tényezőt: a licenszköltségeket. Emiatt döntött úgy Andrew Wilson cége, hogy több évtized után szakítanak a FIFÁval!

A FIFA az IGN szerint évente 250 millió dollárt (92,5 milliárd forintot) aart az Electronic Artstól, bár ez egy, akkor még évente megjelenő játékról szóllt. A FIFA azóta lejjebb vehette az igényét, hiszen lehet, hogy rádöbbent arra, hogy mekkorát bukik azon, hogy az Electronic Arts már nem dolgozik velük együtt, és inkább egy alacsonyabb összeggel is megelégednének, hogy a brand ismét a játékosok között legyen.

Az EA Sports FC-t a közönség lényegében továbbra is FIFA néven emlegeti, így ha a Take-Two egy valóban FIFA brandinget használó focijátékot adna ki (ki fejlesztené ezt?), akkor ezzel fel tudná kelteni a közönség figyemét. De ez csak egy pletyka, úgyhogy ki tudja, hogy mekkora igazságtartalma van ennek…

Forrás: Reddit, IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu