Most akkor ráhagyhatod másokra a Steam-fiókodat halálod után, vagy sem?! A Valve válaszolt!

A fiókunkat nem vihetjük magunkkal a másvilágra, de nem is lehet végrendeletünkben rendelkezni vele kapcsolatban, így furcsa szürke területen találta magát a Valve szolgáltatása.

 

A ResetEra fórumon írta a delete12345 nevű felhasználó, hogy érdekes dolgot fedezett fel a Steam-könyvtárakkal kapcsolatban. Ha esetleg elhagynánk az élők világát, nem hagyatékozhatjuk digitális kollekciónkat szeretteinkre! A felhasználó rákérdezett a Steam ügyfélszolgálatán erre, és egy profi, de csalódást keltő választ kapott Gabe Newell cégétől: „Sajnos a Steam-fiókok és a játékok nem átruházhatók. A Steam ügyfélszolgálata nem tud másnak hozzáférést biztosítani a fiókhoz, vagy annak hozzáférését egy másik fiókkal összevonni. Sajnálattal közlöm, hogy Steam-fiókját nem lehet végrendelettel átruházni.”

Emiatt pedig célszerű felkészülni arra, hogy valakivel megosztjuk a fehasználónevünket és jelszavunkat az ügyvédek nélkül, így ezzel bár nem lesz hivatalos, de valaki átveheti a fiókunkat, gondolhatnánk. De ez a Steam felhasználói szabályzatát sértjük meg! Ha a Valve nem engedélyezi ezt, nem fedhetjük fel, nem oszthatjuk meg, és áltaában véve nem engedhetjük meg másoknak, hogy a jelszavunkat vagy a fiókunkat valaki más használhassa.

Ez azért felettébb érdekes módon szigorú mentalitás a Valve részéről. Ha valaki itt hagyna bennünket, de felkészült a legrosszabbra, és mondjuk egy cetlin megadta volna a belépési adatokat (a kétlépcsős azonosítás, a 2FA ebbe még bele tudna zavarni…), akkor ezzel a felhasználási feltételeket megszegjük, de üzletileg a Valve-nak nem az lenne a kedvezőbb, ha valaki továbbra is használná a Steamet, azon játékokat vásárolva? Ezzel a cégnek továbbra is bevétele lenne, és bár valóban a fiók felhasználója valaki más lenne, de ha nem illetéktelen eltulajdonítás következett be, akkor azt a Valve-nak hivatalosan is engedélyezni kellene.

Nem lenne az bizarr, ha egy elhunyt testvére bejelentkezne a Steamre (mindennemű login adat megadása nélkül, mert az illető PC-jén történne mondjuk 2FA nélkül), beírná a fiókjára, hogy már nem él a személy, és erre a Valve kitiiltaná a fiókot…?

Forrás: PCGamer, ResetEra, Steam

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu