Nintendo Switch 2: nagyobb játékok újrakiadásával is tervez a nagy N? [VIDEO]

Miközben a Nintendo a Switch esetében már meglépte nem egy alkalommal, hogy például a csúfos kudarcnak nevezhető Wii U-ra kiadott játékokból Switch változattal is készült, ennél nagyobb mértékű lehet az, amit a Switch még be nem jelentett utódján tehet a japán cég.

 

PH Brazil, egy ismert bennfentes több alkalommal is beszámolt a Nintendo Switch utódjáról. Ő mondta azt, hogy a következő hardver a nagy N-től csak 2025-ben fog megjelenni. A portugál nyelvű videóját a Redditen fordították le angolra, és itt ki kell emelni, hogy félig spekulációról van szó, félig pedig információk közlése történik. Úgy gondolja, hogy két nagy megjelenés lesz a következő üzleti évben, azaz legkorábban 2025 áprilisában.

Az egyik újrakiadás eredetileg a GameCube-on jelent meg, a másik pedig a 3DS-en. Úgy véli, hogy a júniusi Nintendo Direct során egyiket sem fogja megemlíteni a japán cég. Aztán kitért arra, amiről mi is beszámoltunk: a Nintendo felvásárolta az Embracer Grouptól a Shiver Entertainmentet. Azt gyanítja ő is, hogy a Switch 2 portjaiért ez a stúdió lesz a felelős, ugyanis a Nintendo tervei szerint a jelenlegi platformot is támogatni akarja a Switch-utód megjelenése után a nagy felhasználóbázis miatt. Ezzel könnyítené a generációváltást, hasonlóan a PlayStation 4 és a PlayStation 5 közötti váltáshoz.

Szerinte lesznek Switch 2-exkluzív megjelenések is, de az első néhány évben lesznek új játékok és remasterek is, hasonóan ahhoz, ahogy a Nintendo a 3DS-t támogatta a Switch megjelenése utáni időszakban. Ha már 3DS, vajon melyik játékot újíthatja fel a Nintendo? Sok címet megemlítettek a rajongók (Kid Icarus: Uprising, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, Tomodachi Life…). A GameCube opciói között is lehet pár érdekes (Luigi’s Mansion; ha már a két másik rész elérhető a Switchen; Metroid Prime 2, Metroid Prime 3, ha már az első részt remasterelték…).

Mindez nem hivatalos.

Forrás: GameRant, Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu