Carrie-Anne Moss mesélt: vajon tudott profitálni a Mátrixból, amikor a Star Wars: The Acolyte-ra készült?!

MOZI HÍREK – Carrie-Anne Moss a Mátrix digitális világából a Star Wars: The Acolyte (Az akolitus) misztikus erői közé csöppent.

 

 

Carrie-Anne Moss nemrég megosztotta, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie a Star Wars: The Acolyte (Az akolitus) című sorozatban, amikor jedit játszott. Ez az új fejezet közel egy évszázaddal a Baljós árnyak eseményei előtt játszódik. Az akolitus a jövő hónapban debütál a Disney+-on.

Az Empire-nek nemrég adott interjúban Moss beszélt arról, hogy a Mátrix kibercsatatérről az Erő misztikus szintjére váltott.

Az akciófilmekben és sci-fikben szerzett széles körű tapasztalata ellenére egy jedi eljátszása különleges megközelítést igényelt. Különösen azért, mert az új szerep nagy részét egyedül oldotta meg. Mindez eltér a korábbi filmjeiben a társszereplőkkel közösen játszott akciójelenetektől.

„Igen, azt hiszem, az egész múltam, amikor megtanultam harcolni és… Ez teljesen más volt, mert egyedül voltam. A Mátrixot mindig a társszereplőimmel csináltam, és ott van egy bizonyos energia.”

Moss elmondta, hogy ez a magányos utazás lehetővé tette számára, hogy felfedezze a karakter erejét és fegyelmezettségét. Ezek alapvető tulajdonságai minden jedinek. A felkészülésének intenzitása egyszerre volt fizikai és érzelmi próbatétel. Arra törekedett, hogy egy jedi mozdulatai kontrolláltan, szinte könnyedén jelenjenek meg, miközben belsőleg kezelte érzelmeinek és kifejezéseinek összetettségét.

„[A The Acolyte-ban] egyedül voltam, a csapattal, ami nagyszerű volt, mert beindultam és hozzáférhettem önmagam egy részéhez. Úgy voltam vele, hogy >>Mindent meg akarok csinálni.<< Jobban szerettem, mint amennyire hosszú ideje emlékszem, hogy szerettem volna valamit csinálni. Erős vagyok. Ezt meg tudom tanulni. Meg tudom mutatni magam, és meg tudom találni ezt a tartást.”

Moss humorosan mesélte el a showrunner Leslye Headlanddel folytatott beszélgetéseit a sztoikus viselkedés fenntartásáról a harci jelenetek során. Mindez szöges ellentétben áll a Matrix-os korszakának kifejező harci stílusával.

„A verekedésnél nagyon nehéz számomra, hogy ne vágjak arcokat – folyamatosan visszahozni, ahol ez szinte könnyedén megy. Erőltetettnek tűnik, és mégsem az. [nevet] Ezzel jó volt játszani. Azt mondtam [a showrunner Leslye Headlandnek]: >>Nem akarok sokat grimaszolni. Azt akarom, hogy jó legyen.<<„

 

Carrie-Anne Moss elmesélte a jedi köntössel folytatott küzdelmeit a Star Wars: Az akolitusban

 

Moss megosztotta a szerepével járó kihívásokat és fizikai igénybevételt. Rámutatott a jedik öltözékének kétélű kardjára. A színésznő elismerte a jelmeze által szabott korlátokat.

„Trükkös volt. A fizikai blokkjaim valójában a jelmezből adódtak. Nagyon fontos a jelmezben gyakorolni. Nagyon nehezek. Volt egy csontozás a fűzőben – igazából a jelmez akadályozott leginkább, mert nem tudtam mozogni a hátam egy bizonyos területén, a vállamban”.

Ez a fizikai korlátozás jelentős helyreállítási erőfeszítéseket igényelt Moss-tól.

A kritikus területek mozgásképtelensége befolyásolta a jeditől elvárt bonyolult harci jelenetek előadásának képességét.

Moss kiemelte azt az átalakulást, amely abban a pillanatban következik be, amikor a forgatáson akcióra hívják. Csak később, a szállodai szobájába visszatérve derült ki az erőfeszítései teljes ára, és a nap folyamán felgyülemlett fáradalmak és fájdalmak.

Forrás: Empire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."