Star Wars: The Acolyte: olyan színész tér vissza a szériában, akire nem is gondoltunk volna!

MOZI HÍREK – A Star Wars: The Acolyte showrunnere, Leslye Headland a franchise egyik legmegosztóbb bejegyzéséből merített ihletet egy karakterhez.

 

 

Úgy tűnik, hogy a Star Wars: The Acolyte rendelkezik az egyik legnagyobb potenciállal a friss, új történetmesélésre a Star Wars médiatermékek közül. Ám érdekes módon Leslye Headland showrunner az új sorozat egy bizonyos aspektusához meglepő helyről merített ihletet.

A Star Wars: The Acolyte-ban megjelenő számos új karakter között van egy, aki sok rajongó számára ismeretlenül is ismerősnek tűnhet.

Ő az eddig meg nem nevezett wookiee jedi, akit már több kiszivárgott forgatási fotón is láthattunk. A Kelnacca nevű wookiee csak egy a sok Erő-használó közül, akik ebben a Sith-ek és Jedikre koncentráló Star Wars-sorozatban fognak szerepelni. Mások az őket játszó nagy nevek – köztük olyan sztárok, mint Dafne Keen és Manny Jacinto – miatt kelthetik fel a nézők figyelmét. Ám sokan talán lemaradtak arról, hogy egy visszatérő színész fogja játszani a bolyhos új barátot.

Joonas Suotamo a szeretett Wookiee, Chewbacca szerepében tűnt fel a 2018-as Solo: Egy Star Wars-történetben. Bár a film nem teljesített túl jól, de ennek a szereplének köszönhetően sikerült felhívnia Headland figyelmét. Ez adta az ötletet. „Őszintén szólva Joonasszal kezdődött” – árulta el Headland az EW Dagobah Dispatch podcastjában adott interjújában (a Star Wars News Neten keresztül).

„Úgy gondoltuk, hogy menő lenne egy wookiee-t csinálni, nyilvánvalóan van egy wookiee Jedi a High Republic korszakban, és úgy gondoltuk, hogy menő lenne a saját változatunk, és egy teljesen más karakter dizájnnal.”

Nemcsak Han Solo haverja, Chewbacca adta az ötletet, hogy egy Wookiee Jedi is szerepeljen a filmben. Maga Joonas is az inspiráció részeként került előtérbe. „De őszintén szólva, nagyon szerettem [a Solo: Egy Star Wars-történetet], és imádtam Joonas alakítását benne” – folytatta Headland. „Szóval néztem, és azt gondoltam: >>Istenem, nagyon király lenne látni őt Jediként, és tényleg akciózni és harcolni, és nem csak a segédszerepet játszani<<. És valahogy ott kezdődött, és nem hittem, hogy hagyják, hogy megcsináljam. Én meg csak próbálkoztam és próbálkoztam. Neil Scanlan [a speciális effekteket készítő művész] nagyon tetszett az ötlet. Különösen tetszett az ötlet, hogy egy Wookiee-nak leborotválták a fejét.”

A The Acolyte egy sokkal kevésbé fekete-fehér megközelítése lesz a Star Wars erkölcsének és az Erőnek. Headland máris hasonlóságot vont The Acolyte és Az utolsó Jedi között. A sorozat főszereplője Amandla Stenberg, aki egy volt Jedi-padawant alakít, aki újra találkozik mesterével, hogy egy sötét fenyegetés után nyomozzon nagyjából száz évvel a Baljós árnyak ideje előtt…

Forrás: Star Wars News Net

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu