Mufasa visszatért – íme a Disney új Oroszlánkirály-filmjének első előzetese! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Mufasa: Az oroszlánkirály nem mástól, mint a Holdfény rendezőjétől érkezik.

 

 

A 2019-es „élőszereplős” Oroszlánkirály hatalmas sikere után a Disney számára csakis logikus volt, hogy még többet fedezzen fel ebből a fotorealisztikus CG-világból. Ahelyett, hogy adaptálták volna az anno direkt videókazettás megjelenésre készült Az oroszlánkirály-folytatásokat, a következő film Szimba apja, Mufasa háttértörténetébe merül majd bele.

Ez egy előzményfilm, de egy kicsit a folytatás is, hiszen a jelek szerint a kerettörténetben Simba és Nala lánya is szerepel.

Sőt, úgy tűnik, hogy a címszereplő eredete is meglepő, hiszen a trailer az eredeti filmek szavannája helyett egy havas hegyen nyit.

A hivatalos szinopszis a következő:

„A Mufasa: Az oroszlánkirály Rafiki előadásában adja tovább Mufasa legendáját a fiatal oroszlánkölyöknek, Simba és Nala lányának, Kiarának, miközben Timon és Pumba a jellegzetes trükkjeikkel szórakoztatják. A visszatekintésekben elmesélt történet Mufasát árva kölyökként mutatja be, aki elveszett és magányos, amíg nem találkozik egy Taka nevű szimpatikus oroszlánnal – egy királyi vérvonal örökösével. A véletlen találkozás elindítja egy rendkívüli, sorsukat kereső, különcökből álló csapat nagyszabású utazását – kötelékeik próbára tétetnek, miközben együtt dolgoznak, hogy elkerüljenek egy fenyegető és halálos ellenséget.”

 

Mufasa, a trónbitorló?!

 

A keményvonalas Oroszlánkirály-rajongók felismerik, hogy a „Taka” valójában Scar (a magyarban Zordon) keresztneve. Úgy tűnik tehát, hogy ez az előzményfilm azt fogja megmutatni, hogy Mufasa hogyan bitorolta az isteni uralmi jogot azzal, hogy hozzáértőbb vezető lett. Ha valaha is feldolgozzák a jövőbeli Kiara történetét, akkor talán egy csillagokkal teli románcból egy olyan történetet csinálnak belőle, amelyben a fiatal oroszlánlány bevezeti a demokráciát a Pridelandsben.

Az Oscar-díjas rendező, Barry Jenkins (Holdfény) rendezésében készült Mufasa: Az oroszlánkirály főszerepében Aaron Pierre (Old) alakítja a címszereplőt, Taka szerepében pedig Kelvin Harrison Jr. (Chevalier) látható. John Kani, Donald Glover és Beyoncé újra eljátssza Rafiki, Simba és Nala szerepét, Blue Ivy Carter (Beyoncé lánya…) pedig Kiara szerepében debütál. Lin-Manuel Miranda új dalokat ír a filmhez.

A Mufasa: Az oroszlánkirály a tervek szerint december 20-án kerül a mozikba.

Forrás: Disney

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu