Apple Vision Pro: még nem találták ki, hogyan legyen olcsóbb model belőle?

TECH HÍREK – A cupertinói vállalatnak még nincsenek meg a tervei arra, hogy miképp legyen a jelenleg minimum 3500 dolláros AR-headsetből egy olcsóbb modell, és az utód is még messze van a megjelenéstől.

 

Az Apple Vision Pro iránti kereslet erősen lefelé tart (erről írtunk már), és a készülék utódjával kapcsolatban még nincsenek meg teljesen a tervek. Most azt hallani, hogy a következő készülék 2026 végére jelenhet meg, de eközben arra is figyelni kéne, hogy a termékkategória közelebb juthasson a mainstreamhez, amihez olcsóbb terméket kellene biztosítani a vásárlóknak. Jelenleg csak az akatrészekért kell több mint 1500 dollárt fizetnie az Apple-nek, és ezért nem könnyű megfizethetőbb headsetet csinálni.

Jelenleg 456 dollárt fizet az Apple az AR-headset 4K febontású micro-OLED kijelzőiért, és ezért fontolgatja, hogy két kínai cégtől szerezné ezeket be. A Bloomberg szerkesztője, Mark Gurman a legújabb Power On hírlevelében írt arról, hogy mi a cég terve: „Az Apple legújabb Vision Pro menetrendje jelenleg nem említ fel egy második generációs modellt 2026 végéig, bár a vállalat megpróbálja kitalálni, hogyan lehetne előtte egy olcsóbb változatot piacra dobni. Úgy tudom, hogy az Apple még mindig tanácstalan, hogy pontosan hogyan lehetne csökkenteni a költségeket. Az Apple idén vezeti be a Vision Pro szoftverének új verzióját (a visionOS 2.0-t), de ez várhatóan nem fog változást hozni. A headset következő nagy lépése a nemzetközi terjeszkedés lesz, az Apple arra készül, hogy a közeljövőben Kínába is elhozza a készüléket.”

Régebben azt hallottuk, hogy az Apple Vision Pro olcsóbb modellje 2025-től lesz kapható, és Mac helyett iPhone chipsetet akalmazna egy gyengébb kijelzővel. A headset jelenlegi eladásait a kínai és európai értékesítésekkel próbálja az Apple javítani, de az árazás lehet továbbra is a bökkenő. A cég 50%-kal csökkenthetné a kijelzős költségeit, ha a SeeYA és a BOE kínai gyártókkal megállapodna, de ez egyrészt nem húzná jelentősen lejjebb az árat, másrészt a minőség is kérdéses lehet.

Kérdés, hogy az Apple hogyan jut ki ebből a szituációból.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu