Counter-Strike 2, immár a balkezeseknek is

A Valve játékában van egy olyan módosítás, ami eddig érdekes módon kimaradt, és bár a játékmenetre semmilyen hatással nincsen, mégis figyelembe veszi, hogy a biológia néha furcsa dolgokat művel az emberekkel.

 

Lassan 24 éve, hogy a terroristák a terrorista-ellhárítókkal küzdenek a bombák, túszok kapcsán, ugyanis ennyire veterán IP-nek tekinthető a Counter-Strike. Viszont ez a játék mindezidáig kihagyott egy bizonyos tényezőt: eddig mindenki jobbkezes volt. A bal kéz így vagy lengedezett, újratöltésre volt használva, vagy tartotta a fegyvert, de nem ezzel húztuk meg a ravaszt, holott vannak balkezesek a világon.

A Valve pedig felismerte, hogy ezzel is lehetne kedvezni a közönségnek, így a legújabb Counter-Strike 2 patch feltelepítése után már választhatunk, hogy az eddig megszokott jobbkezes karakterünk lesz, vagy balkezessé alakítjuk őt, és mindig a megfelelő kezében legyen a fegyvere. A frissítés nem csak helyileg látható, hanem a hálózaton keresztül is, így bárki, aki esetleg a mérkőzésünket nézi (vagy abban részt is vesz), láthatja, hogy melyik kezünkben van, amivel „osztanánk az áldást”.

Még a meccs közben is válthatjuk a kezünkben a fegyvert. Ehhez annyi a teendő, hogy a billentyűzetünkön lenyomjuk a H gombot. Még egy kis animációja is van annak, ha például a kést áthajítjuk az egyik kezünkből a másikba, ha esetleg ez lenne a kezünkben (ami azért lehet hasznos, mert így kicsit gyorsabban futhatunk). A Steamről ingyen le lehet tölteni a Counter-Strike 2-t, és a rendszerigény (amiből csak minimumot adott meg a Valve!) is egészen baráti:

 

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64
  • Processzor: 4 szálas processzor – Intel Core i5-750 vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: DX11-képes, rendelkezzen 1 GB VRAM-mal és támogassa a Shader Model 5.0-t
  • Szabad tárhely: 85 GB

 

Az i5-750-et 2009 harmadik negyedévében adták ki, a DX11 pedig a Windows 7-tel érkezett a 2008-as bemutató után. Szóval nem nehéz megugrani ezt a lécet.

Forrás: PCGamer, Steam, Steam

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu