Pierce Brosnan újra eljátszhatja (az öreg) James Bond szerepét?!

MOZI HÍREK – Pierce Brosnan szerepe a készülő Csütörtöki nyomozóklub (The Thursday Murder Club) adaptációban megmutathatja, mit tudna hozni egy „öreg Bond” filmben.

 

 

Pierce Brosnan aláírt egy új krimihez, amely – főleg, ha folytatást is kap – a közönség számára a legközelebb kerülhet egy régi James Bond-filmhez. Habár Brosnan már akkor is elismert színész volt, mielőtt elvállalta James Bond szerepét, a sorozatban játszott főszerepe emelte őt a filmsztárok panteonjába. A franchise-ból való távozása óta számos más projektben folytatta szereplését. Egyik következő filmjében Helen Mirrennel és Ben Kingsley-vel alkot majd egy meglepő gyilkossági krimiben.

A kritikusok által elismert könyv adaptációja azt is jelenti, hogy a későbbi folytatások is ugyanazzal a szereposztással készülhetnek.

Tekintettel a projektben rejlő franchise-potenciálra, Brosnan talán egy új sorozatot is berendelhet korábbi projektjei mellé. Bár ez nem kémfilm vagy akciófilm lesz, a krimi jó alkalom lehet arra, hogy a színész olyan tulajdonságokkal játsszon, amilyeneket Brosnan korábban egyik legjobb szerepében nyújtott.

 

Pierce Brosnan egy Bond-szerű szerepben

 

A Csütörtöki nyomozóklubban (The Thursday Murder Club) Pierce Brosnan egy meggondolatlan, de bájos szerepben tűnik fel. Ez erősen emlékeztet a James Bondként bemutatott képességeire. A Netflix készülő filmadaptációját Chris Columbus rendezi és írja. A film főszereplői Helen Mirren, Pierce Brosnan és Ben Kingsley lesznek Elizabeth, Ron és Ibrahim szerepében.

A regény négy nyugdíjas barát – Elizabeth, Ron, Ibrahim és Joyce, akinek még nincs szereposztása – történetét követi, akik egy gyilkossági ügyben nyomoznak.

Az egykori szakszervezeti szervező, Ron a regény bájos, bár szószátyár szereplője. Brosnan számára ez jó alkalom, hogy elővegye azt a bájt, amit korábbi szerepeiben, például James Bond esetében tökéletesített. Ron azonban olyan makacs hűséggel is rendelkezik, ami különösen veszélyessé teszi őt azok számára, akik bántanák a barátait és a családját. Ron ideális szerep lehet Brosnan számára, kihasználva előadói képességeinek teljes skáláját.

 

A Csütörtöki nyomozóklub hatalmas könyvsikere kikövezheti az utat a folytatásank

 

A Richard Osman által írt The Thursday Murder Club nagy sikernek bizonyult a szerző számára. Az Egyesült Királyságban inkább az olyan játékműsorok házigazdájaként ismert, mint a House of Games és a Pointless. Ez volt Osman első regénye. Azonnal kritikai és kereskedelmi sikert aratott, és számos folytatást is hozott, amelyek folytatták a csoport rejtélyeket megoldó kalandjait.

A könyvsorozat hatalmas sikere megalapozhatja a The Thursday Murder Club filmes változatának folytatásait.

Ha a filmadaptáció jó fogadtatásra talál, akkor akár egy kiegészítő krimisorozatot is létrehozhatnának. Bár Ron a könyvekben nem titkosügynök, Elizabeth MI6-os szolgálata megalapozza a kémkedési elemet, amely a filmes adaptációban még hangsúlyosabbá válhat. Ezáltal Brosnan is játszhatna olyasvalakit, aki James Bonddal azonos tónusú pályán mozog.

Az eredetileg 2020-ban megjelent kötet már három folytatást generált. A sorozat ötödik darabja 2025-ben jelenik meg.

 

Miért nem valószínű, hogy egy igazi „Old Man Bond” film valaha is elkészülhet?

 

Valószínűleg ez a legjobb esély arra, hogy a közönség egy James Bond-típusú karakter idősebb változatát láthassa. Az olyan filmek, mint a Logan, és az olyan képregények, mint a TMNT: Az utolsó Ronin, rávilágítanak arra, hogy mennyire érdekes lehet annak feltárása, hogyan alkalmazkodik egy befutott akcióhős az öregkorhoz. James Bond egy lenyűgöző változata lenne ennek a történetnek, amit a franchise utolsó Daniel Craig-előzményei, például a Nincs idő meghalni is érintettek. Egy egész estés, elsősorban erre fókuszáló film azonban érdekes – és egyben valószínűtlen – lenne.

A James Bond-filmek vonzerejének nagy részét az adja, hogy a titkosügynök elcsábítja és/vagy legyőzi minden ellenlábasát.

Ez egy fiatalember-sorozat, tekintve a szükséges mutatványok és akciók mennyiségét. Még azokban a filmekben is, amelyekben az öregedő elemekből merítettek, egy olyan James Bondot láthattunk, aki még mindig képes volt megállni a helyét. Az univerzumban egy idősödő Bondot valószínűleg erőszakkal nyugdíjaznának, vagy nagyobb pozícióba helyeznének át. Egy „öreg James Bond” film lenyűgöző lenne, de a rajongók valószínűleg még mindig kapnak egy kis ízelítőt ezekből a karakteres pillanatokból Brosnan szerepével a The Thursday Murder Clubban.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu