Rebel Moon 2: borzalmas kritikákat kapott, mégis hasít a Netflixen – vajon miért?!

MOZI HÍREK – A siralmas kritikai fogadtatás ellenére a Rebel Moon 2 elég meggyőző és szórakoztató ahhoz, hogy ismét bekerüljön a Netflix top 10-es listájára.

 

 

A Zack Snyder rendezésében készült Rebel Moon 2 (vagyis, hivatalos címén Rebel Moon: 2. rész – A sebejtő) nemrég landolt a Netflixen. Már az első rész kritikái sem voltak túl pozitívak. Ennek ellenére az akciódús film streaming számai alapján a Netflix Top 10-es listáján jól szerepelt. A franchise második része rögtön ott folytatja, ahol az első, a Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermeke abbahagyta. Mindez nem csak a film cselekményére igaz. Hanem a népszerűségére is…

A Rotten Tomatoes-on jelenleg az első film a kritikusoknál 21%-on, a nézőknél 57%-on áll, míg a második film a kritikusoknál 15%-on, a nézőknél 52%-on áll.

Egyértelmű, hogy egyik film pontszáma sem a legjobb. Azonban mindegyik filmben van valami, amit a nézők nyilvánvalóan jobban élveznek, mint a kritikusok. A keményvonalas Snyder-rajongókon túl, akik a Netflixre özönlenek, hogy megnézzék legújabb alkotását, a hétköznapi nézők is élvezik a filmet. A film párbeszédeit, gyenge karakterfejlődését és a lassított jelenetek túlzott használatát érintő kritikák ellenére a streaming-számok továbbra is magasak. Mint ilyen, a Rebel Moon 2-ben van valami lenyűgöző és szórakoztató, amit a közönség továbbra is élvez.

 

A Rebel Moon 2 akciójelenetei lenyűgözőek

 

A Rebel Moon 2 messze legmeggyőzőbb aspektusa az akciójelenetek. Annak ellenére, hogy a film küzd a párbeszédekkel és az általános karakterfejlődéssel, a lenyűgöző látványvilágával és intenzív akcióival sikerül magával ragadnia a nézőket. A kétórás film majdnem fele vizuálisan lenyűgöző akciójelenetekből áll. Ezeknek sikerül hozzáadniuk a film általános narratívájához, ami végül megváltja azt, legalábbis bizonyos értelemben.

Az ilyen jelenetek semmiképpen sem mentik meg a filmet a bukástól. Azonban lehetővé teszik, hogy a néző arra koncentráljon, amit a film tulajdonképpen jól csinál.

 

 

Rebel Moon 2

 

 

A karakterei talán megbicsaklanak a normális beszélgetések során, de rögtön elemükbe kerülnek, amikor a dolgok elkezdenek felrobbanni, és kénytelenek szembenézni az ellenségeikkel.

Az akciójelenetek szórakoztató figyelemelterelésként szolgálnak az egész filmben elszórtan előforduló erőtlen pillanatokról. A közönség könnyen elnézi a lapos narratívát, ha egy jól elhelyezett és tökéletesen kivitelezett akciójelenet bukkan fel. Ráadásul mivel a film akciója valóban előreviszi a történetet, a jeleneteket ellenállhatatlanul élvezetes nézni. Nemcsak vizuálisan lenyűgözőek, de összetettebbé teszik az egyébként unalmas narratívát. Végül biztosítják a szükséges cselekményt, amit a nézők látni akarnak. Úgy tűnik, más akciófilmek ennek az ellenkezőjét teszik. Mindez egyedivé teszi a Rebel Moon 2-t, és valószínűleg hatalmas oka annak, hogy a nézők a Netflix Top 10-es listáján tartják a filmet.

 

Zack Snyder mozija jó otthoni szórakozás

 

Tekintettel a Rebel Moon univerzumának terjedelmére, Synder víziójának számos olyan aspektusa van, amelyet a közönség könnyen megszerethet. Különböző karakterek és világok vannak, sajátos háttérrel, amelyek mind összefutnak a filmben, hála Korának. Azonban az egyes narratívák kivitelezése sosem úgy tűnik, hogy úgy áll össze, ahogyan azt a nézők szeretnék. Ettől függetlenül a film jó otthoni szórakozás marad.

Mivel a nézők otthon nézik a filmet, a tét alacsony. Nem költöttek pénzt mozijegyre vagy koncesszióra, ami azt jelenti, hogy a filmmel kapcsolatos elvárásaik mások, mintha moziba mentek volna. Alapvetően úgy tűnik, hogy a direkt streaming filmek esetében a szórakozás színvonala általában alacsonyabb.

Ennek eredményeképpen a közönség kevésbé valószínű, hogy túlságosan kritikusan viszonyul egy olyan filmhez, amelyben lenyűgöző akciójelenetek vannak, amíg enyhén szórakoztatják őket.

Hibái ellenére a Rebel Moon 2 szórakoztató lehet, ha a nézők úgy veszik, ahogyan azt érdemes. Különösen, ha otthon nézik. Ha az akciójelenetekre koncentrálnak, és a megfelelő elvárásokkal mennek be, a nézők számára pozitív lehet az élmény. A film nézettségi szempontból sikeres, a franchise további részekkel folytatódhat. Snyder többször is elmondta, hogy a világa hat filmre terjed ki.

Ezért, ha a legutóbbi filmet valami nagyobb és valószínűleg jobb hátterének tekintik, a nézők jobban élvezhetik Snyder alkotását. Otthon megtekintve a nézőknek nincs vesztenivalójuk, ami jó otthoni szórakozássá teszi a filmet. A két Rebel Moon-rész jelenleg a Netflixen streamelhető.

Forrás: Rotten Tomatoes (1, 2), IndieWire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu