Hatalmas lépésre készül a CD Projekt RED – vajon sikerülhet nekik?! [VIDEO]

A CD Projekt RED eddigi eredményeit tekintve a lengyel cégnek átlagosan 4-5 év kell ahhoz, hogy új címeket adjon ki. Ezen a tendencián akarnak most változtatni…

 

 

A CD Projekt RED jövője nagyon ígéretesnek tűnik, figyelembe véve a lengyel cég összes készülő projektjét. Olyan érdekes címek vannak készülőben, mint a The Witcher 4, a Cyberpunk 2077 folytatása, a The Witcher spin-offja, egy új IP, és így tovább. Sok játékos fejében azonban ott motoszkál a kérdés: „Mikor látjuk a CD Projekt RED következő játékát?”. A rövid válasz az, hogy éveket kell várnunk. Ám a cég világossá tette, hogy hatékonyabb és produktívabb akar lenni.

Ahogy először a VGC-ben olvashattuk, a CD Projekt RED gyakrabban szeretne játékokat kiadni, ami manapság nagyon nehéz, ha figyelembe vesszük az AAA címek fejlesztési időbeosztását.

A CD Projekt RED eddigi eredményeit figyelembe véve a lengyel cégnek átlagosan 4-5 év kell az új címek megjelenéséhez (a bővítéseket nem számítva). A lista tehát: The Witcher (2007), The Witcher 2: Assassins of Kings (2011), The Witcher 3: Wild Hunt (2025) és Cyberpunk 2077 (2020).

Éppen ezért a CDPR a legutóbbi pénzügyi negyedév részvényesi hívásán válaszolt egy befektetői kérdésre, miszerint képesek-e egyszerre több mint két projektre koncentrálni. Erre a cég a következőképpen válaszolt: „Már dolgoztunk egyszerre két projekten, amikor a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty-n dolgoztunk, mert az egy játékméretű projekt volt, amelyen közel 300 ember dolgozott, és ezzel párhuzamosan már a Polarison is dolgoztunk, így már van tapasztalatunk abban, hogy egynél több projekten kell dolgozni” – magyarázta Michał Nowakowski, a CD Projekt közös vezérigazgatója.

„Jelenleg is több projekten dolgozunk. A Cyberpunk 2-t Bostonban fejlesztjük, a Polaris-t főleg itt Európában, és nyilván vannak más projektjeink is más csapatokkal, mint például a Project Sirius, szintén Bostonban” – mondja.

Nowakowski a továbbiakban kifejtette, hogy több címet szeretnének kiadni, méghozzá lényegesen gyakrabban.

„Aztán ott van a The Witcher 1 remake-je, amelyet a Canis Majorisszal együttműködve készítettünk, szóval mindenképpen számíthattok arra, hogy több címet fogunk kiadni, és a kiadási ütemet mindenképpen növelni tervezzük, bár nyilván nem fogok nyilatkozni arról, hogy a projektek között milyen időbeli különbség van” – zárja a cég vezérigazgatója.

 

Hogy állnak most a CD Projekt RED projektjei?

 

Amint a lenti tweetben is láthatjuk, a The Witcher 4-en elvileg több mint 400 fejlesztő dolgozik jelen pillanatban. A spin-off játékon közel 40 fő. A CDPR már hónapokkal ezelőtt közölte, hogy a Polaris gyártásába az év második felében terveznek belekezdeni. Ami a pénzügyi eredményeket illeti, a vállalat elégedett a Phantom Liberty erős teljesítményével. Ennek köszönhetően az elmúlt negyedévben több mint 25 millió dolláros nyereséget értek el, ami több mint 44%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

„Nagyon izgatott vagyok a növekedés miatt, és alig várom, hogy lássam, hogyan fejlődik” – mondta Pawel Sasko, a Cyberpunk 2077 folytatásának rendezője az X/Twitter-fiókján.

Ráadásul a lengyel cég közelgő projektjei kapcsán nagy beruházások vannak kilátásban. Úgy tűnik, hogy a CD Projekt jelenleg elsősorban a The Witcher 4-re (Polaris) koncentrál, amely a franchise új főszereplője, és amely az Andrzej Sapkowski által megalkotott fantasy univerzum új trilógiáját indítja el.

Forrás: VGC, CDPR, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."