The Witcher 4: ne számítsunk ugyanarra, amit már láthattunk!

A CD Projekt RED (CDPR) beismerte, hogy nem a The Witcher 3: Wild Huntot akarják újra megcsinálni a franchise következő részével, és technológiailag is biztosan lesz változás, ugyanis a REDengine helyett Unreal Engine 5-öt használ a lengyel stúdió.

 

A CDPR-nél jelenleg 627-en dolgoznak, és ennek közel kétharmada lett a Polaris kódnevű projektre irányítva. Ez az új The Witcher történetszálat takarja, azaz a The Witcher 4-en dolgoznak 403-an, és erről a lengyel stúdió a 2023-as pénzügyi jelentésében beszélt. Ennek következménye (ami teljesen érthető) a Cyberpunk 2077 eléggé leszűkített stábja, ugyanis mindössze 17 fő dolgozik rajta (a patchekhez ennyi is elég), ám a folytatáson (ami az Orion kódnév alatt fut) már 47-en. A bostoni stúdióban valószínűleg később többen is lesznek, ugyanis a fejlesztés még nem nagyon kezdődött meg, és a The Witcher 4 után tuti sokan átjönnek az Orion-csapatba.

Michał Nowakowski, a CDPR társ-vezérigazgatója nem tudta elmondani, hogy mikor jöhet a The Witcher 4, ugyanis ez a marketinges tervük része, és ez olyasmi, amiről a részvényeseknek megtartott konferenciahíváson nem akart beszélni. Egy új játék mindig is kreatív kockázat szerinte, mert új határokat akarnak feszegetni és új területeket kívánnak felfedezni, ugyanis olyasmit szeretnének létrehozni, amit eddig nem. Hozzátette, hogy ne számítsunk egy új gúnyába bújtatott The Witcher 3-ra, de persze építkezni fognak arra, amit eddig csináltak, és amit ebből tanultak, viszont új dolgokat, elemeket adnak hozzá a játékmenethez, és olyan mechanizmusok is lesznek, amiket az eddigi játékaikban nem láttunk.

A The Witcher 4 a tervek szerint teljeskörű fejlesztésbe 2024 során fog lépni. Ez eddig még nem történt meg, ugyanis pre-produkciós, fejlesztést megelőző fázisban tart a Polaris, de a CDPR tervei szerint az év második felében, tehát legkorábban júliusban már rá fognak tudni lépni a gázpedálra. A megjelenésére ne számítsunk 1-2 éven belül; mire elkészülnek vele, talán már az új PlayStation és Xbox is kapható lesz.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu