Klasszikus The Legend of Zelda-játék érkezhet a Nintendo Switch-re?!

A The Legend of Zelda-rajongók végre megkaphatják az egyik várva várt Switch remake-et…

 

 

A videójáték-iparon belül nem sok olyan nagy és szeretett franchise létezik, mint a The Legend of Zelda. Nem számít, hogy új játékról, remake-ről vagy remasterről van szó, a rajongók sosem tudnak betelni Link és Zelda hercegnő kalandjaival.

A sorozat legújabb játéka a 2023-as The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, a 2017-es Breath of the Wild folytatása Nintendo Switch-re.

Most a rajongók azon tűnődnek, hogy mi lesz a sorozat következő állomása, és sokan reménykednek abban, hogy megjelenik a remake vagy remaster, amiről már évek óta találgatások vannak.

A remake-ek és remasterek, amelyeket a rajongók szívesen látnának Nintendo Switchre portolva, nem mások, mint a The Legend of Zelda: The Wind Waker és a The Legend of Zelda: Twilight Princess. Ezek eredetileg 2002-ben a Nintendo GameCube-ra és 2006-ban a Wii-re jelentek meg. Mindkét cím azonban már látott HD remastereket a Wii U-ra. Ezért is vonakodhat a Nintendo látszólag egy modernebb kiadástól?

Még 2021-ben különböző videojátékos médiumokban olyan hírek keringtek, hogy a The Wind Waker és a Twilight Princess is új remastereket kap a Nintendo Switchre még abban az évben. Sajnos mostanra már három év telt el, és a megjelenés még mindig nem látszik.

 

Mégis lehet valami a The Legend of Zelda remake-ekből?!

 

A rajongók azonban a mai napig reménykednek abban, hogy ezek a remasterek hamarosan megérkeznek. Úgy vélik, hogy a Nintendo talán évekig ült ezeken a kiadásokon.

A Redditor DrAwesomeX megosztott egy tweetet MbKKssTBhz5 iparági bennfentestől, ami arra utalhat, hogy legalábbis a Twilight Princess szempontjából a Nintendo Switch remaster már készül, de még nem jelent meg.

„Van egy projekt a Nintendónál Edward kódnévvel” – tweetelte MbKKssTBhz5. „Ez kapcsolatban állhat a Zelda-sorozat új címéről szóló pletykákkal”.

Majd amikor egy követője felvetette, hogy a titkos projekt a Twilight Princess lehet, MbKKssTBhz5 azt válaszolta: „Nem tudom, miért nem adta még ki a Nintendo”.

Ez persze nagyon kevés, de egyesek szerint ez egy utalás arra, hogy a Twilight Princess remaster valójában már 2021-ben megjelenhetett volna. Ám a Nintendo talán még várat magára, hogy a Switch 2-re dobja piacra.

Ha ez a Nintendo stratégiája, akkor annak mindenképpen van értelme.

Tudják, hogy a rajongók kétségbeesetten várják a The Wind Waker és a Twilight Princess remasterét, és ha mindkettő már most készen áll, akkor ez azt jelenti, hogy a hype-ot a Nintendo Switch 2 megjelenésével ki lehet használni.

Remélhetőleg a Nintendo inkább előbb, mint utóbb bejelenti a remake-eket. Addig is, a The Wind Wakerrel és a Twilight Princessszel továbbra is játszhatunk olyan rendszereken, mint a Nintendo GameCube, a Wii és a Wii U.

Forrás: Reddit, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."