A Hatalom Gyűrűi: visszatér egy népszerű karakter, de másképp, mint gondoltuk?!

MOZI HÍREK – A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi első évadban Joseph Mawle játszotta Adar karakterét, most azonban Sam Hazeldine-nak kell megformálnia az ősi ork vezért…

 

 

Az Amazon A hatalom gyűrűi (The Rings of Power) második évadának premierjére készül. Éppen ezért a nyár végéig fokozatosan egyre több részletet fogunk megtudni arról, hogy mi vár ránk A Gyűrűk Ura előzménysorozatának visszatérésével. A sok régi és új karakter mellett történt egy színészváltás is, ami nem maradt észrevétlenül.

Már hónapok óta hallhattuk a pletykákat, hogy Joseph Mawle nem tér vissza a fantasy blockbusterbe, hogy Adart alakítsa.

Ez azért szomorú, mert Adar karaktere – Mawle alakításában – azon kevés vonása volt az új Gyűrűk Ura-szériának, amit a nézők túlnyomó többsége tudott értékelni. A színész helyére Sam Hazeldine-t szerződtették a sorozat készítői, akiről már láthattunk pár képet a karakterábrázolásáról az EW-vel folytatott beszélgetés során. Íme egy kis előtte-utána összehasonlítás. Első ránézésre úgy tűnik, hogy a változás jól fogadták a közösségi médiában, a felhasználók szerint Adar sokkal „hátborzongatóbb” lett.

 

 

A Hatalom Gyűrűi / The Rings of Power / Les Anneaux de pouvoir / Adar

 

 

Adar nem lesz olyan barátságos Szauronnal A Hatalom Gyűrűi második évadában, mint amilyennek látszik

 

A karakterről beszélve Hazeldine rövid betekintést engedett abba is, hogy mire számíthatnak a nézők a szerepétől a második évadban: „Számomra az az érdekes Adarban, hogy ő egy sötét karakter, de olyan, aki nem tekinti magát gonosztevőnek. Ő csak próbálja megvédeni a gyermekeit, az urukokat. Tehát azt teszi, amit úgy érzi, hogy meg kell tennie, hogy megmentse őket a népirtástól, akár Szaurontól, aki puszta ágyútölteléknek tekinti őket, akár a tündéktől.”

Más szóval, Adarnak ebben az évadban minden oldalról lesznek ellenségei. Meglátjuk, hogy mindez hogyan alakul, nem utolsósorban azért, mert Adar még nem tud valamit, amit mi már igen. Vagyis, hogy Szauron életben van, és Mordor felé tart. A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi augusztus 29-én tér vissza a Prime Video-ra.

Forrás: EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu