Final Fantasy IX remake: egy bennfentes kiszivárogtathatta, mikor jelentik be a játékot?!

A Final Fantasy IX remake hamarabb érkezhet, mint gondoltuk…

 

 

Nagyon nehéz eldönteni, a Final Fantasy-sorozat melyik epizódjait tartjuk a legnagyobb kedvenceinknek. Mivel szinte mindegyik rész remek, joggal nevezhetjük bármelyiket a hozzánk legközelebb állónak. Azok, akik annak idején imádták a Final Fantasy IX-et, most izgalmas híreket kaphattak.

Az ereetileg 2000-ben megjelent Final Fantasy IX a Square Enix hosszú ideje futó sorozatának kilencedik fő része, és a legújabb pletykák szerint hivatalos remake-et kaphat.

Most a SEGA/Atlas kiszivárogtatója, „Midori” szerint az FFIX remake fejlesztése jól halad. Ha minden igaz, a Square Enix még 2025 áprilisa előtt hivatalosan is bejelentheti a címet.

Ez egy hónappal azután történt, hogy Midori azt állította, hogy a remake valóban készül. Most a hírhedt szivárogtatónak köszönhetően már több információval is rendelkezünk a projektről.

A szivárogtató szerint a remake-et eredetileg kiszervezték. Azonban a fejlesztés eltolódott, mivel a Square Enix elégedetlen volt a dolgok menetével.

Állításuk szerint mostanra azonban a fejlesztés „nagyon előrehaladott állapotban van”.

Pontos megjelenési dátummal nem rendelkeznek. Ám úgy vélik, hogy a cím még a Square Enix jelenlegi pénzügyi évének vége előtt megjelenhet. Utóbbi 2025. március 31-én ér véget.

„De jelenleg nincs semmilyen határozott információm a cím terjedelméről vagy egy határozott megjelenési időszakról” – mondta.

Midori továbbá azt is hozzátette, hogy a Final Fantasy IX remake-ről további információk derülhetnek ki a közelgő Xbox Showcase-en. Ez utóbbi június 9-én kerül adásba.

„A tervek szerint az Xbox Showcase-en néhány SQEX-címmel kapcsolatban új információk érkeznek” – állították.

„Nem tudom, hogy ez a cím ott lesz-e a showcase-en. Szóval jó, ha most még alacsonyan tartjuk az elvárásokat”.

Az FFIX, amelynek remake-je a pletykák szerint több platformra is megjelenik, sokak szerint a Final Fantasy-sorozat egyik legjobb darabja. Annak ellenére, hogy több mint húsz évvel ezelőtt jelent meg először, a rajongótábora még mindig nagyon várja a pletykált remake megvalósulását.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."