Final Fantasy IX Remake: már a franchise MMO-ja is erre utal?

A Final Fantasy XIV Online legújabb kiegészítője, a Dawntrail nem véletlenül rendelkezik olyan utalásokkal, amelyek a franchise kilencedik fő részére hivatkoznak.

 

Yoshida Naoki, avagy Yoshi-P a PAX Easten volt jelen, ahol több előrendelői és digitális bónuszt jelentett be a Final Fantasy XIV: Dawntrail, az MMO újabb kiegészítő számára. Viszont a közönségnek is feltűnt, hogy meglepően sok dolog hivatkozik a Final Fantasy IX-re, és erre azt mondta, hogy ez titkos okból van így. Tehát a Square Enix minden bizonnyal dolgozik a Final Fantasy IX Remake-en, ugyanis a 2021-es nagy GeForce Now adatbázis-szivárgásban ez a név is felbukkant más címekkel egyetemben (Final Fantasy VII Remake PC portja, Chrono Cross remaster, Kingdom Hearts 4).

A Final Fantasy IX Remake még be sem lett jelentve, de Jeff Grubb, a Giant Bomb szerkesztője már tavaly is azt állította, hogy a projekt igenis létezik, és meg fog történni, és nemrég azt is hallottuk, hogy nem lesz akkora költségvetése mint a Final Fantasy VII felújításának. A FF IX amúgy 2000-ben jelent meg PS1-re, és Ito Hiroyuki rendezte (ő később a Final Fantasy XII rendezője volt). 2011-ben PS1 Classic címként PS3-ra és PSP-re is felbukkant, 2012-ben PS Vita támogatást is kapott, 2016-ban jött a mobilos és PC verzió, amit 2017-ben a PlayStation 4, 2019-ben pedig az Xbox One és a Nintendo Switch követett.

Yoshi-P a kiegészítő megjelenési dátumáról (június 28-ától korai hozzáférésben játszható, július 2-ától pedig mindenki elérheti) is viccelődött. Azzal poénkodott, hogy szerintük mindenkit érdekelni fog az Elden Ring DLC, a Shadow of the Erdtree (ami június 21-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra), és ezért mindenki kap egy hetet, mielőtt a Final Fantasy XIV: Dawntrail megjelenne.

Már csak az a kérdés, hogy a Final Fantasy IX Remake-et a Square Enix mikor fogja bejelenteni.

Forrás: VGC, VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu