Kiderült, min dolgoznak a Final Fantasy XVI alkotói – készíthetjük a kontrollert?!

Naoki Yoshida szerint a Square Enix „nagy elvárásokat” támaszt a Final Fantasy XVI-ot fejlesztő Creative Studio 3-mal szemben.

 

 

Emlékeztek, amikor a Final Fantasy XVI majdnem egy évvel ezelőtt megjelent? Egy akciócím volt, amit a közösség imádott, és a két bővítmény megjelenése után a Square Enixnek már csak a PC-s port kiadása van hátra. Az azonban egyértelműnek tűnik, hogy a stúdió máris új projektekkel van elfoglalva. Ezt az információt az FFXVI producere és a Final Fantasy XIV rendezője, Naoki Yoshida árulta el.

Naoki Yoshida, akit a közösségi médiában Yoshi-P néven ismernek a legtöbben, a holland Gamer.nl médiának adott interjút.

Az interjúban elmondta, hogy a Creative Studio 3, a Final Fantasy XVI-ot fejlesztő csapat két új játékon dolgozik. A legjobb az egészben az, hogy hamarosan lelepleződhetnek, erősítette meg a japán kreatív. „Dolgozunk néhány olyan játékon, amelyeket még nem jelentettünk be” – mondta.

Yoshida szerint „hamarosan” számíthatunk a bejelentéseikre. Ám azt is megemlítette, hogy a Square Enix nagy elvárásokat támaszt a Creative Studio 3-mal szemben. Így a cég még több felvételre számít. „Most több munkám van, mint egy évvel ezelőtt. Nem kellett senkit sem elbocsátanom, és a jelenlegi csapat változatlan. Sőt, már folyamatban van az új munkatársak felvétele” – magyarázza.

„A vállalat nagy elvárásokat támaszt. Ez az egyik alappillér. Nincs esély arra, hogy leépítésre kerüljünk vagy kevesebbet fektessünk be. Továbbra is ugyanolyan keményen fogunk dolgozni a játékon, így a játékosoknak nem kell aggódniuk” – zárja.

 

A Final Fantasy XVI fejlesztőinek következő játéka „könnyedebb” lehet

 

Néhány hete számoltak be arról, hogy az FFXIV és XVI producerének következő játéka eltérhet a dark fantasy-tól. Ezt a Square Enix egyik veteránja, Michael-Christopher Koji Fox mondta, aki szerint Yoshida egy „könnyedebb” projekt felé fordíthatja figyelmét.

„Van egy olyan érzésem, hogy paradigmaváltás lesz ebbe az irányba” – mondta. Bármi is legyen az, még várjuk, hogy mit főz a Creative Studio 3 és Naoki Yoshida. Ám az biztos, hogy a következő állomás a Dawntrail, a július 2-án megjelenő új Final Fantasy XIV-kiegészítő.

Forrás: Gamer.nl

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu