Kevin Costner Horizontja rossz híreket kapott – mi lesz így a filmszériával?!

MOZI HÍREK – Kevin Costner sokat fektetett új western ihletésű eposzába, a Horizontba, de a korai előrejelzések nem ígérnek nagy nyereséget, sőt…

 

 

Kevin Costner szívét, lelkét és rengeteg pénzt is beleadott, hogy új, western ihletésű eposzát, a mozikba hozza. Az első előrejelzések a Horizont: Egy amerikai eposz (Horizon: An American Saga – Chapter One) című film vonatkozásában már megérkeztek a június végén bemutatásra kerülő első rész előtt. Ezek azonban nem arra utalnak, hogy Costner egy egészséges nyereséggel lovagol majd el a naplementébe.

A Horizont a kockázatvállalás levegőjét hordozta magában, mind a Yellowstone-franchise-ban játszott szerepétől e „főművének” elkészítésére távozó Costner, mind pedig a filmbe fektetett dollármilliók tekintetében.

A befektetés megtérülése azt jelenti, hogy a filmnek tisztességes bevételt kell hoznia a kasszáknál. Ám az amerikai nyitóhétvégéje jelenleg csak 12 millió dollár körüli bevételt vetít előre. Figyelembe véve, hogy az első és a második fejezet gyártási költségei együttesen 100 millió dollár körül mozognak, marketing-költségvetés nélkül, a filmnek erős reklámkampányra lesz szüksége ahhoz, hogy legalább nullszaldós legyen!

Miután a múlt hónapban debütált a Cannes-i Filmfesztiválon, a Horizont vegyes kritikai visszhangja máris kétségeket ébresztett a film közönségnyerési potenciáljával kapcsolatban.

A western műfaja azonban örök népszerűségnek örvend. Ám ennek ellentmond a Costner Yellowstone-franchise-ból való távozása miatti folyamatos rajongói diskurzus. Mindent egybevetve, a következő hetek hektikus időszaknak ígérkeznek a Warner Bros. számára, amely a film hazai bemutatójának marketingjéért felel majd.

 

 

Hang nélkül / A Quiet Place / Kevin Costner

 

 

Kevin Costner Horizontját elhallgattathatja a Hang nélkül?!

 

Egy olyan időszakban, amikor a kasszasiker sosem garantált, a Horizont mozipremierje nagyobb kockázatot jelent, mint a világjárvány előtt bármikor. Amellett, hogy az epikus drámának az a feladata, hogy egy háromórás filmre vonzza a közönséget, amely az ígért történetnek csak a negyedét adja át, az epikus drámának egy népszerű horrorfranchise is kemény konkurenciát jelent: mégpedig a Hang nélkül: Első nap (A Quiet Place: Day One).

A John Krasinski és Emily Blunt horrorjainak előzményfilmje, a Quiet Place franchise új darabja a Horizonttal egy napon kerül a mozikba.

Bár a film a hírek szerint tisztességes méretű, 40-50 millió dollár körüli költségvetéssel rendelkezik, ennyit is várnak tőle a debütáló hétvégéjén. Ez könnyen lehet, hogy Costner filmjét megakadályozná abban, hogy a kasszasikerlista első helyére másszon. Mindez tovább befolyásolná a következő hetekben való térnyerését.

Az eredeti Hang nélkül (A Quiet Place) 2018-ban meglepetéssiker volt. Világszerte 340,9 millió dolláros bevételt hozott, és annak ellenére, hogy a világjárvány idején mutatták be, az folytatás is erős, 297,4 millió dolláros bevételt produkált.

Mivel mindkét film potenciálisan más-más közönséget szólít meg, mindkét filmnek meg kell lennie a lehetőségnek, hogy június 28-án igényt tarthasson a maga szeletére a kasszasikerekből.

Ám egyelőre úgy tűnik, hogy Kevin Costner Horizontját egy bosszantó idegen invázió fogja maga mögé utasítani…

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV