Remastert kap és multiplatformmá válik a Halo első része?

A Halo: Combat Evolved kapcsán egy érdekes pletyka bukkant fel, és ezzel megtörhet egy több mint két évtizedes hagyomány is.

 

A hétvégén jön az Xbox Games Showcase, amiről pletyka szintjén már többször is beszámoltunk. Ehhez a listához lehet hozzátenni azt, amiről most szó lesz. Állítólag bővülni fog a Microsoft multiplatform címeinek listája (és a Sea of Thieves esetében ez kifejezetten kapóra is jött a redmondiaknak), de nem egy olyan játékkal, amire elsőre gondolnánk.

Tom Warren, a The Verge szerkesztője azt állítja, hogy a vasárnap este hét órakor kezdődő közvetítésben két nagy first-party címet fog leleplezni a Microsoft. A DOOM: The Dark Ages az id Software-től, továbbá a Gears 6 a The Coalitiontől be lesz jelentve. Warren szerint a Gears of War továbbra sem lesz multiplatform, de Doom Slayer új története az marad (a DOOM Eternal, illetve a 2016-os DOOM Reboot is megjelent a Sony és a Microsoft konzoljaira egyaránt).

A Microsoft multiplatform koncepciója Project Latitude néven fut, és a DOOM: The Dark Ages mellett a Senua’s Saga: Hellblade II, az Age of Empires II: Definitive Edition, az Age of Mythology: Retold, és még a Starfield esetében is fontolgatják, hogy multiplatform legyen. A Gears 6, a Fable reboot és a South of Midnight sincs tervbe véve, hogy például PlayStation 5-re megjelenjenek. Warren szerint a Halo első részéből készül egy remaster is, viszont EBBŐL a Microsoft tervez egy multiplatform megjelenést. Master Chief PlayStationön? Ez megvalósulhat, és lehet, hogy ez egy teszt az érdeklődés felmérésére, és ha jók a számok, később több rész is átruccanhat máshová.

A Halo első részét elvileg már remasterelték a Halo: The Master Chief Collectionben, így ezért kissé furcsa, hogy a 343 Industries talán megint hozzányúlna a franchise kezdeteihez. Mindenesetre mindez még nem hivatalos, és vasárnap itt az Xbox Games Showcase, szóval rövid időn belül minden kiderülhet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu