[XGS 2024] A DOOM: The Dark Ages – ilyen lenne a Dark Souls az ikonikus FPS stílusában?! [VIDEO]

Az id Software visszatér a DOOM pokoli világába egy új lövöldözős játékkal, a The Dark Ages-szel PC-re, Xbox Seriesre és PS5-re.

 

 

Pletykákat már korábban is hallhattunk, az Xbox Games Showcase pedig megerősítette őket. Az XGS 2024-en hivatalosan is leleplezték az új DOOM játékot, ami a DOOM: The Dark Ages címet viseli. Egy lenyűgöző trailert is kapott (lásd lent), amely máris bepillantást engedett néhány fontos újdonságba.

A legszembetűnőbb talán a nyílt világ, vagy legalábbis a nyílt forgatókönyvek iránti elkötelezettség, amely eltávolodik a saga korábbi epizódjainak lineáris szintjeitől.

 

 

DOOM: The Dark Ages

 

 

Az id Software által fejlesztett The Dark Ages visszarepít minket a véres DOOM-univerzumba, hogy ismét démonok végtelen hullámaival szálljunk szembe a legkülönfélébb lélegzetelállító környezetekben. A Doom Slayer fegyverarzenálja a halál és a pusztítás új eszközeivel bővült, mint például a karós lándzsa, vagy a hajnalcsillaggal ellátott pajzs. Az egész játék a látvány stílusában, hangulatában kicsit a FromSoftware címeit idézi, persze echte (modern) DOOM-játékmenettel.

 

A DOOM: The Dark Ages összes újdonsága

 

„Bújj a legendás démonölő harcos, DOOM Slayer bőrébe, és válj szuperfegyverré a Pokol elleni sötét és baljós háborúban, ahogyan még soha nem láttuk” – áll az új DOOM hivatalos leírásában. Az új csatatér minden eddiginél több ellenséget tartalmaz, ami még intenzívebb és frenetikusabb lövöldözést ígér.

 

 

DOOM: The Dark Ages

 

 

„A DOOM: The Dark Ages-ben a konfliktus kozmikus léptéke a rendelkezésre álló legnehezebb tüzérséget követeli meg”.

További újdonság, hogy egy mechába bújva, sőt, egy sárkányon lovagolva is harcolhatunk az óriás démonok ellen. Való igaz, az új DOOM léptéke kolosszálisnak ígérkezik. „Vedd át az Atlanod, egy hatalmas, felhőkarcoló méretű mecha irányítását, amely titán fém öklével képes leszámolni a pokoli mumusokkal, és hódítsd vissza az eget a Slayer sugárhajtású mechadragonjának fedélzetén elsöprő tűzerővel.”

További részletekig megerősítették, hogy a DOOM: The Dark Ages 2025-ben jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PS5-re. A játék az első naptól kezdve elérhető lesz a Game Passon.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."