[XGS 2024] Tudjuk, mikor jön a Call of Duty: Black Ops 6, de nem lehetünk felhőtlenül boldogok… [VIDEO]

A pozitív változások ellenére a Call of Duty játékosok számára rossz hírek is érkeztek a Black Ops 6 kapcsán.

 

 

Habár technikailag nem ez az Activision Blizzard felvásárlása után megjelenő első játék, a közelgő Call of Duty: Black Ops 6 mégis úgy tűnik, hogy az első olyan játék a sorozatban, amelynek fejlesztésében a Microsoft is részt vehetett. Ezt bizonyítja az is, hogy a játékot egy nyári Xbox eseményen mutatták be. Sőt, még a kérdésekre is válaszoltak a készítők. A második öbölháborús helyszínt hivatalosan is megerősítették, ahogyan a megjelenési dátumot is, ami a franchise rajongói számára kissé meglepő.

Ami jó hír, hogy a cím a vártnál kicsit korábban kerül a boltokba, a tervezett megjelenési dátum 2024. október 25. lesz.

 

A Call of Duty: Black Ops 6 megjelenési dátuma már megvan

 

A megjelenési dátum mellett az Xbox Games Showcase során megerősítették, hogy teljes cross-platform paritás lesz. „Minden Call of Duty-játékos ugyanazt a játékot kapja meg ugyanabban az időben. Mostantól mindenki ugyanazt fogja tapasztalni, beleértve a bétát, a szezonális bővítményeket és a frissítéseket” – mondta Phil Spencer a cím bemutatóján. Ilyen értelemben az Xbox döntése az volt, hogy megszünteti a PlayStation által élvezett terjesztési privilégiumokat.

A Microsoft konzoljának felhasználói semmilyen előnyt nem élveznek majd, és minden tartalom egyszerre érkezik majd minden konzolra.

A Call of Duty: Black Ops 6 kapcsán azonban nem minden hír volt pozitív. Az előrendelési kampány indulásával tudtuk meg, hogy a játék minden platformon 80 euróba (több mint 31 000 forintba…) fog kerülni! Ilyen értelemben az ár valamivel magasabb lesz, mint amit megszoktunk. A PC-s felhasználókat, akik általában immunisak az ilyen jellegű gyakorlatra, szintén érinti majd az emelés. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy ez lesz az első olyan CoD-játék is, amely az első naptól kezdve elérhető lesz a Game Passon. Ilyen értelemben lesz lehetőségünk pénzt spórolni, cserébe azért, hogy bekerüljünk a jól ismert „Xbox ökoszisztémába”.

Ami a Call of Duty: Black Ops 6-ról az Xbox Games Showcase során elárult részleteket illeti, igen pozitív híreket kaptunk. Tudjuk például, hogy olyan funkciók térnek vissza, mint a régi presztízsrendszer és a színházi mód. Másrészt viszont a negatív oldalon is voltak szalagcímek, mint például a játék mérete (310 GB) vagy az, hogy mindig online kell lenni ahhoz, hogy bármelyik játékmódban (beleértve a kampányt is) játszhassunk.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."