Ennyi volt a Tokyo Vice?! Rossz hír érkezett a producerektől

MOZI HÍREK – Úgy néz ki, a Tokyo Vice nem tér vissza egy harmadik évaddal a Maxon, így a rajongók két lebilincselő évad után eléggé csalódottak…

 

 

A Tokyo Vice végleges, bár elkeserítő frissítést tett közzé: a sorozat nem éri meg a harmadik évadot. Ezt a bejelentést a Produced By konferencián tették Los Angelesben. Úgy tűnik, ezzel véget ért a rövid, de emlékezetes futam a Maxon.

A Tokyo Vice 2022 áprilisi debütálása óta a kemény történetével és a tokiói bűnözői alvilág intenzív ábrázolásával vonzotta a közönséget.

A sorozat eredetileg egy nyolc epizódos első évaddal indult. Nemrég fejeződött be a tíz epizódból álló második évaddal. A karakterek és témák további feltárásához fűzött remények ellenére a sorozat 2024 áprilisában véget ért. Az évadzáró rész a The Hollywood Reporter szerint most már a sorozat fináléjaként szolgál.

A döntés, hogy két évad után befejezik a sorozatot, nem volt könnyű. A sorozat készítői szerint ez a döntés arra irányult, hogy a történetet az alkotó, J.T. Rogers elképzeléseihez hűen zárják le. Egy közös nyilatkozatban Rogers és Alan Poul rendező így nyilatkozott:

„Az elmúlt öt évben a Max gondoskodott arról, hogy elmesélhessük a történetünket. Támogattak minket jóban, rosszban. Nemcsak ezt a két évadot adták nekünk, hanem igent mondtak, amikor azt kértük, hogy az első évadot egy sor cliffhangerrel fejezzük be, és igent mondtak, amikor két extra epizódot kértünk, hogy úgy tudjunk leszállni, ahogy [az alkotó] J.T. [Rogers] mindig is elképzelte.”

Rogers és Poul háláját fejezte ki Max felé a sorozat gyártása során nyújtott rendíthetetlen támogatásáért. Ez a támogatás magában foglalta az első évadot lezáró cliffhanger-sorozat zöld utat adását. Valamint további két epizód jóváhagyását a második évadhoz, hogy a történet megfelelően lezáruljon.

A producerek elismeréssel adóznak továbbá a Fifth Season globális forgalmazási partnerüknek a sorozat nemzetközi sugárzásában játszott kulcsszerepéért, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Tokyo Vice világméretű jelenséggé váljon.

 

A Tokyo Vice élénk noir története idő előtt véget ér az iparági megszorítások közepette

 

A Tokyo Vice a kritikusok elismerése és a közönség nagy támogatottsága ellenére is csatlakozott azon sorozatok közé, amelyek nem térnek vissza a képernyőre. A sorozatot eredetileg a Max korábbi vezetői, Bob Greenblatt, Kevin Reilly és Sarah Aubrey fejlesztették. A streaming szolgáltatás 2020-as indulásával debütált volna. A világjárvány okozta globális gyártási leállások azonban 2022 áprilisára halasztották a premiert.

A Tokyo Vice Jake Adelstein könyvén alapuló sorozat az újságírónak a tokiói rendőrségnél szerzett tapasztalatait dolgozza fel, szemléletes képet adva Tokió bűnügyi alvilágáról. A modern noir thrillerként jellemzett sorozatot a kritikusok 89%-os, a nézők 92%-os támogatottsággal értékelték a Rotten Tomatoes-on, és a hiteles és hangulatos történetvezetés miatt nagy elismerést kapott.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu