Diablo IV: bejelentették a Season 5-ot – sokak kívánsága teljesülhet az új évaddal?!

A Diablo IV továbbra is úgy akarja megnyerni a játékosokat, hogy valami nagyon egyszerűt tesz: meghallgatja a visszajelzéseiket.

 

 

A Diablo IV útja a megjelenése óta tele volt hullámvölgyekkel. Életének első évében voltak olyan időszakok, amikor azt hittük, hogy a játék egy olyan lefelé tartó spirálba került, amelyből lehetetlen kiszabadulni. Aztán voltak olyanok is, amikor az optimizmus áradt belőle. A Blizzardnak azonban elege lett abból, hogy minden új szezon egy pénzfeldobás. A fejlesztő nem akarja, hogy ARPG-je továbbra is hullámvasút üzemmódban éljen. Úgy tűnik, megtalálta a kulcsot ennek elkerülésére. Legalábbis erre lehet következtetni, miután a cég megtette legújabb bejelentéseit a cím jövőjével kapcsolatban.

 

A Diablo IV ismét tesztszerverrel próbálkozik

 

A játék ötödik szezonja a „Public Test Realm”-on keresztül lesz elérhető a korai tesztelésre. Ez a „teszt” szerver nagyban hozzájárult a játék arculatának megváltoztatásához. Ez egy nyilvános béta, amelyhez minden játékos hozzáférhet, hogy kipróbálhassa az új tartalmakat. Valamint, hogy visszajelzést adhasson a fejlesztőknek, hogy azok a végleges megjelenés előtt változtatásokat eszközölhessenek.

Ezt a Blizzard először a 4. szezonban alkalmazta, amelyet a közösség szinte egyöntetűen a megjelenése óta eltelt év legjobbjának tart.

Mikor kezdődik a Season 5 béta? A Diablo IV fejlesztői egyelőre nem erősítették meg az új szezonpatchcsel ellátott tesztszerver nyitási időpontjait. Az időpont bejelentése azonban nem várathat magára túl sokáig. A cég tervei szerint a Mid-Season 4 Patch „valamikor a jövő héten” jelenik meg. Június 21-én beszélgetést szerveznek a játékosoknak a következő nagy frissítésről. Legkésőbb ezen a beszélgetésen fogjuk megtudni, hogy a PTR melyik napon lesz elérhető.

A tesztszerver segített a játékosoknak abban, hogy jobban érezzék, hogy részt vesznek a fejlesztésben. Ez egy pozitív eszköz, de el kell ismerni, hogy a játék radikális változása ennél egy kicsit messzebbre megy. A Blizzard képes volt megállni és meghallgatni a játékosokat, és az érzéseikhez képest kiigazításokat eszközölni. Ebben az értelemben a videójátékért felelősök és a közösség közötti jó kapcsolat az, ami miatt tényleg úgy gondoljuk, hogy ez a csúcspont hosszú távon is megmaradhat.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu