Marvel Rivals: a fejlesztőinek megtiszteltetés az Overwatch-hoz hasonlítás

Nekik nem kritika az, hogy a Blizzard játékával vetik össze az övéket, ami érthető, mert műfajilag valóban igazán hasonló a két alkotás.

 

A Marvel Rivals egy csapatalapú hősös lövöldözős játék. A hős ebben az esetben szuperhőst is jelent, de általában azt, hogy a karakternek eltérő, egyedi képessége és tulajdonsága van. Például a Vasember képes a levegőbe szállni és osztani az áldást, Pókember közelharcban képes megállni a helyét, míg a Megtorló könyörtelenül ledarál mindenkit a fegyvereivel. Ezeket a karaktereket egy játékba tenni nem egyszerű, de a NetEase, a kínai techóriás próbált megfelelő balanszot találni (így Pókember nem képes folyamatosan ide-oda lengeni és pókhálójával mindenkit rabul ejteni).

„Üdvözöljük az Overwatch-csal való összehasonlításokat! Az Overwatch tényleg segített megalapozni a műfajt, szerintem nagyszerű játék. Megtisztelő, hogy egy nagyszerű játékhoz hasonlítanak. Hogy valaki azt mondja, ez olyan, mint ez, de ez is más, és ez tetszik. Hogyan tehetnénk másképp a sajátunkká? Epikus rombolást hoztunk a pályákba, nagyon sok mindent el lehet pusztítani a pályáinkon, és ez valóban hatással van a játékmenetre,” mondta Thaddeus Sasser, a játék rendezője.

„Hosszú idővonal áll előttünk. De nagyon figyelünk arra is, hogy mit mondanak a játékosok. A Discord csatornánk már 230 ezer embernél tart. Meghallgatjuk ezeket a visszajelzéseket, és ennek megfelelően tervezünk, és ennek megfelelően tudunk pivotálni. Ha bizonyos dolgok nem működnek, biztosak vagyunk benne, hogy a közösség el fogja mondani nekünk,” tette hozzá Paul Ella, a játék gyártásáért felelős vezetője, így aztán gyorsan le tudják reagálni, ha valami a közönségnek nem tetszik, és a rombolhatóság új stratégiai felületet lesz képes biztosítani a játékosoknak.

A Marvel Rivals nem rendelkezik még megjelenési dátummal. A NetEase PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve Macre fejleszti. Már amiatt is érdekes lehet a projekt, mert két karakter képes lesz közösen is támadni, így Rocket rá tud ülni Groot vállaira: Groot mozog, Rocket pedig gépágyúként funkcionálhat.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)