Gears of War: E-Day: „a legjobb ki___zott Gears lesz!”

A The Coalition kreatív igazgatója ilyen nyers kifejezéssel alkotott véleményt a játékáról, ami valamelyest passzol a franchise-hoz, mert 17-18 éve is hasonló stílussal rendelkezett a Gears of War…

 

A Gears of War: E-Day egy előzménytörténet lesz, és erről a játékról az Xbox Games Showcase-en hullott le a lepel (azért az persze kérdéses, hogy PC-n, vagy Xbox Series-en futott-e az anyag). A stúdió felettébb pozitív véleménnyel van róla, és ezt mi sem bizonyítja jobban mint amit Matt Searcy, a The Coalition kreatív igazgatója mondott a Console Creaturesnek adott interjújában:

„Játékokat készíteni nagyon nehéz. Rengeteget kell befektetni. És amikor megtalálod az ötletet, ami ebben a pillanatban meggyújtott minket, még akkor is, ha a stratégiáidról, játékaidról és trilógiáidról beszélsz, és arról, hogy mit tehetnél vagy mit nem tehetnél, akkor megragadod a villámot a palackban. Ez az a játék, amiért mindenki fel van dobva. Meg fogjuk csinálni azt a játékot.

Mert ez lesz a legjobb ki___zott Gears játék, amit valaha is játszottatok, ha megcsináljuk. Volt ez a technológia, amin dolgoztunk. Ez az a történet, ami a legjobban bemutatja majd. Azt hiszem, hogy a nap végére ez tényleg arról szól, megint csak nem Nicole és én döntünk erről. Egy egész stúdiónyi ember érdekelt ebben az ötletben. És te azt mondod: „A fenébe is, akkor csináljuk meg!””, nyilatkozta Searcy, akihez hasonlóan szabadszájú megnyilvánulást talán épp Cliff Blenszinskitől, avagy CliffyB-től láthattunk az első néhány Gears of War során…

Tom Warren, a The Verge szerkesztője szerint a Gears of War: E-Day valamikor 2025-ben fog megjelenni Xbox Series-re és PC-re, és valószínűleg a játékkal kapcsolatos tervek megváltozhattak, ugyanis azért nem tüntethettek fel megjelenési dátumot, hogy a The Coalitionnel „legyen tere levegőt kapni”, de valószínűleg ezúttal nem követte el azt a hibát a Microsoft, hogy egy, még alig elkezdett projektről mutasson videót (ezt a Fable-vel több éve megtette a cég).

Ha már Fable reboot, erről is beszélt Warren. Szerinte ez 2025 utolsó negyedévében, tehát valamikor október és december között jelenhet meg Xbox Series-re és PC-re, így ez lehet a redmondiak jövő évi karácsonyi húzócíme… de ez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech, Console Creatures

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu