Újabb áldozatot szedhetett az Embracer Group?! Ez a stúdió is mehet a levesbe

Az Embracer Group folytatja stúdióportfóliójának csökkentését. Most egy olyan stúdió bezárásával, amelyet mindössze hét évvel ezelőtt vásároltak meg…

 

 

Függetlenül attól, hogy a kritikákról vagy az eladásokról beszélünk, elmondhatjuk, hogy a legutóbbi Alone in the Dark nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Kisebb csalódás a rajongóknak, akik több mint tizenöt éve várták a legendás horror-saga visszatérését. Mindennek pedig nagyon komoly következményei lesznek a Pieces Interactive számára. A videójáték fejlesztéséért felelős stúdió ugyanis bejelentette, hogy befejezi tevékenységét.

Ezzel véget vetettek annak a pályának, amely 2007-ben kezdődött, egy a közösségi médiában közzétett publikációval, amelynek üzenete így szólt: „Köszönjük, hogy velünk játszottál”.

 

Pieces Interactive, az Embracer Group legutóbbi áldozata

 

A Pieces Interactive számára az elmúlt néhány hónap különösen viharos volt. Az Alone in the Dark sikertelensége áprilisban az elbocsátások első hullámához vezetett. Azonban ez sem volt elég: le kell húzniuk a rolót. Meg kell jegyezni, hogy a stúdió 2017 óta az Embracer Group része volt. Utóbbi az egész videójáték-ipar egyik legrosszabbul működő vállalata, amely az elmúlt években több mint 4000 elbocsátást hajtott végre és mintegy 80 videójátékot törölt. Az Embracer más legendás fejlesztőket is bezárt, például a Volitiont.

Az Alone in the Dark fejlesztőinek folyamatosan azt kellett figyelniük, hogy a vállalat többi dolgozóját milyen rohamos ütemben bocsátották el, ami nem tűnik a legkedvezőbb környezetnek egy jó videójáték fejlesztéséhez.

Ebben az értelemben szomorú közhelynek tűnt, hogy a cím sikertelensége után ők lesznek a következők, akiket érint az Embracer által „átszervezésként” definiált folyamat. Meg kell jegyezni, hogy ez a szó valójában arra utal, hogy csökkenteni kellett a költségeket, miután egy nagyon agresszív stratégiát hajtottak végre a stúdiók felvásárlásával, amelynek során olyan pénzt költöttek el, amellyel szó szerint nem rendelkeztek.

Eddig az egyetlen nyilvános nyilatkozat a Pieces Interactive bezárásával kapcsolatban az a rövid közösségi média poszt, amelyre hivatkozunk. Még nem tudni, hogy ők lesznek-e az egyedüli érintettek az Embracer bezárásainak és elbocsátásainak újabb körében. Vagy a vállalat folytatja a már kínossá vált hagyományt…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu