Helldivers 2: vajon számíthatunk a sztori módra?!

Az Arrowhead új vezérigazgatója röviden és tömören mondta el, hogy az élő szolgáltatásos (live service) modellt használó Helldivers 2 esetében lehet-e reménykedni valamilyen offline, vagy legalábbis történetközpontú módban.

 

A Helldivers 2 az egyik legnépszerűbb játék lett 2024-ben, ugyanis a Sony interactive Entertainment, a játék kiadója szerint a live service címből több mint 12 millió példány kelt el eddig. De nem mindenki van oda a modellért, amit a játék használ (hiszen ha nem lehet offline, egyedül, illetve PlayStation Network-fiók nélkül használni, akkor nem megőrizhető cím, azaz eldobható játékról van szó), így joggal kapta a kérdést Shams Jorjani, az Arrowhead új vezérigazgatója: kaphat-e a játék dedikált sztori módot?

„Ez nem fog bekövetkezni. Bocs, haver! Ez olyan, mintha egy teljesen új játékot kellene felépíteni.”, írta Jorjani válaszában. Hozzátette, hogy a stúdió most egy kicsi nyári szünetre megy, így a játék fejlesztési tempója valamennyire érintett lesz, de nem kell attól tartani, hogy rögtön leállítják a fejlesztést: csak takarékra teszik a lángot, aztán a megérdemelt pihenő után (nekik legalább van ilyen) folytatják a fejlesztést, ami a live service játékok esetében elengedhetetlen.

A Helldivers 2 Észak-Amerikában áprilisban meg tudta őrizni az előkelő helyét, ugyanis a korábban NPD Group néven futó Circana szerint a második helyen végzett az eladásokban (csak a Stellar Blade előzte meg), és ha májusban is az élmezőnyben fogjuk találni az Arrowhead játékát, akkor már nyugodtan ki lehet róla jelenteni, hogy slágerjátékká vált. A stúdió beismerten a következő FromSoftware-ré vagy Blizzarddá akar válni, és talán jó úton jár efelé.

A Helldivers 2 PlayStation 5-re és PC-re jelent meg, és a PC-seknek volt egy kisebb botrányos időszaka, ugyanis először nem kellett neki PlayStation Network-fiók, majd ezt kötelezővé tették (holott nem minden országban érhető el a Sony hálózata), majd ezt visszavonták, de más játékoknál (pl. Ghost of Tsushima: Director’s Cut) ez megmaradt igényként.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.