Baldur’s Gate 3: egyszerre örömteli és szomorú hírt jelentett be a Larian Studios!

Egy évnyi tartalombővítés és játékfejlesztés után megkapjuk a játék mod-támogatási frissítését – ugyanakkor a Larian Studios végleg lezárja életének Baldur’s Gate 3-fejezetét.

 

 

A Baldur’s Gate 3 sikere arra ösztönözte a készítőit, hogy egész évben folyamatos frissítésekkel és ingyenes tartalmakkal támogassák a játékot. A Larian Studios azonban most arra készül, hogy végleg maga mögött hagyja a projektet. A fejlesztők megerősítették, hogy a következő frissítésük lesz az utolsó, amely az új funkciók beillesztésére összpontosít. Onnantól kezdve egy egyre kisebb támogatói csapat marad, amely a hibák kijavítására vagy a karbantartási feladatok elvégzésére koncentrál majd.

 

A Baldur’s Gate 3 hamarosan lezárja utolsó fejezetét

 

A Baldur’s Gate 3 alkotói már korábban figyelmeztettek, hogy hamarosan továbblépnek. A döntést végül Swen Vincke (a Larian alapítója) jelentette be az Eurogamernek adott interjújában. Ebben a stúdió vezetője elmondta, hogy a hivatalos mod-támogató eszköz bevezetése lesz az a pillanat, amikor szinte véglegesen búcsút intenek a játéknak.

„Számunkra ez lesz az a pillanat is, amikor azt mondjuk, hogy >>oké, most már a tiéd a játék<<” – mondta a magazinnak.

Meg kell jegyezni, hogy a nagyobb frissítések megszűnése nem jelenti a BG3 támogatásának végét. Vincke szavai szerint amit látni fogunk, az az, hogy „a játék támogatásának szintje csökken”. Annyira, hogy „csak a kritikus hibák kijavítására” koncentráljon. Ez természetesen nem fog megtörténni addig, amíg a hivatalos mod-támogatási frissítés végre meg nem érkezik (várhatóan szeptemberben), és nem javítja ki az általa a játékba bevitt hibákat. „Jelenleg úgy dolgozunk, mintha a kiadás most történt volna meg” – állította a készítő.

„Új dolgokon dolgozunk, és nagyon izgatottak vagyunk a közelgő játékok miatt. Kreatív lelkek vagyunk, nem csinálhatjuk mindig ugyanazt a dolgot. Szeretünk mozogni” – zárta Vincke. Ebben az értelemben a BG3 rendezője azt szeretné, ha a Larian Studios egy olyan cég lenne, amely folyamatosan mozgásban van, és folyamatosan keresi a módját annak, hogy az RPG-ket előrébb vigye.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."