Egyjátékos raideket fog kapni a World of Warcraft?

A World of Warcraft új kiegjének egy olyan újítása is lesz, amire az MMO két évtizedes történetében eddig még nem nagyon volt példa, így a Blizzard felettébb újítani próbál.

 

A World of Warcraft következő kiegje, a The War Within augusztusban érkezik, és egyfajta sztori módot kap. Egyedül is végig lehet játszani a játék raidjeinek utolsó bossait, így a szóló játékosoknak is lehetősége esz a teljes narratívát megtapasztalni. Morgan Day, a játék kisegítő rendezője a PCGamernek elmondta, hogy a sztori móddal kapcsolatos újítás nem biztos, hogy csak a The War Within tartalmaihoz lesz használható…

„A Shadowlandsben hozzáadtuk a Chromie Time-ot, ahol a korábbi bővítésekkel játszhatsz, hogy szintet lépj. Mindig a World of Warcraft erősségéről beszélünk, és arról, hogy mennyi klassz tartalmunk van, és hogyan tudjuk ezt jobban kihasználni. Ahogy a Remix esetében is láthattuk, a csapat új és különböző ötletekkel próbálkozik, hogy ezt kihasználja. Gyakran beszéltünk arról, hogy nem lenne-e király, ha a Wrath of the Lich King Chromie Time-ot játszanám, és a szintlépésemet Arthas legyőzésével fejezném be? Milyen király lenne? Most úgy fejezed be ezt a tapasztalatot, hogy „Várj, mi folyik itt?”.

A régi időkben a raidek olyasvalami voltak, amin csak egy kis csoport vehetett részt. Mostanra tényleg kibővítettük a raidezők törzsközönségét. Tiszteletben tartjuk, hogy a raidek ezeknek az embereknek szólnak, ugyanakkor megértjük, hogy a történet kulcsfontosságú nekik. Szóval ez olyasmi, amiről beszéltünk. Csak arról van szó, hogy idővel a végcél érdekében dolgozunk, ahogy hozzáadjuk ezeket az új funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt az eszközt az eszköztárunkba tegyük,” mondja Day.

Michael Bybee, a gyártási igazgató hozzátette, hogy a játékosok reakcióin múlik, hogy ez a funkció a World of Warcraft stabil része lesz-e vagy sem. Ezért állnak hozzá úgy, hogy a közönség elé teszik, és megvárják, milyen fogadtatást kap az egyjátékos irány. Egy MMO esetében ez felettébb ügyes lépés.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)