[NDD 2024] Donkey Kong Country Returns HD: felújított majomduó [VIDEO]

Miközben egy új Donkey Kong Country-résznek is örülnénk, a Nintendo egy régebbi epizódot vesz át, ami ismét megerősíti azt, amit pletyka formájában hallottunk: a nagy N remake-ekkel és felújításokkal tolja meg a Switch szekerét 2024 második félévében.

A Donkey Kong Country Returns mögött a Retro Studios állt. Ezt a játékot a Metroid Prime első három része után hozta létre a stúdió (ami most éppen a Metroid Prime 4: Beyondon dolgozik; erről a játékról ma már szó volt a hírekben), és több platformon is felbukkant már. Először a Nintendo Wii kapta meg 2010-ben, amit aztán a Nintendo 3DS követett 2013-ban (a portot a Monster Games követte el), és volt belőle egy folytatás is: a Donkey Kong Country: Tropical Freeze először a Nintendo Wii U-ra jött ki 2014 februárjában, majd a platform gyors bukása után 2018 májusában jött a Switch port.

A Donkey Kong Country Returns aztán Kínában az Nvidia Shielden (azaz lényegében az Androidon) is felbukkant 2019 júliusában. Ez a verzió a Wii és 3DS párosával ellentétben HD felbontású volt, úgyhogy a Nintendo Switch verziót öt és fél évvel megelőzte, hiszen a nagy N platformjára hamarosan megjelenő port nevében is ott van a HD kifejezés.

Donkey Kong és Diddy Kong visszatérnek egy kis földbe döngölő akcióra az eredetileg Wii-re megjelent Donkey Kong Country Returns nagyfelbontású változatában. A gonosz Tiki Tak törzs ellopta Donkey Kong értékes banánkészletét, és Kongék üldözőbe veszik őket. Játsszunk egyedül vagy egy haverunkkal a helyi kétjátékos kooperatív játékban egy kalandban, amely tele van csínytevésekkel, ahol akadályokat taposhatunk el, bányászkocsikat küldhetünk a levegőbe, rakétahordókon repülhetünk, és még Rambi, a rinocérosz is bevethető „járműként”. A játékban nyolcvan pálya van, beleértve a Nintendo 3DS verzió további pályáit is.

A Donkey Kong Country Returns HD január 16-án fog megjelenni a Nintendo Switch-re. Valószínűleg ebből nem lesz Switch 2 port.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.