[NDD 2024] The Legend Of Zelda: Echoes Of Wisdom: ezúttal nem Link a főhős [VIDEO]

Egy új Zelda-játékot is bejelentett a Nintendo Direct során a nagy N, és nem is kell annyira sokat várni arra, hogy ez megjelenjen.

 

2D-s Zeldával a Nintendo 2019 óta nem jelentkezett. Akkor jelent meg a Switch-exkluzív The Legend of Zelda: Link’s Awakening Remake, ami tehát a Game Boy/Game Boy Color párosról lépett át a jelenbe. Fél évtizeddel később ismét a két dimenzióban gondolkodó játékosoknak kedveskedik a Nintendo, ugyanis a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom ebben a műfajban tevékenykedik… és újabb csavar, hogy Zelda lesz a főszereplő! Eddig nagyon ritka volt, hogy nem Link az, aki megmenti Hyrule-t, úgyhogy emiatt is meglepetés a nagy N bejelentése.

Zeldán és bölcsességén múlik, hogy megmentse Hyrule királyságát. Hyrule népe eltűnik a furcsa hasadékokon keresztül, és az eltűntek között van egy bizonyos kardforgató is. Álljunk össze a titokzatos tündérrel, Trivel, és használjuk a Tri Rod erejét, hogy „visszhangokat” (echókat) hozhassunk létre. Ez alatt a környezetben található dolgok másolataira kell gondolni. Aztán hozzuk létre újra ezeket a visszhangokat, amikor csak szeretnénk, hogy megoldjuk a rejtvényeket és legyőzzük az ellenséget. Használjuk a vizesblokkok visszhangjait, hogy új magasságokba jussunk, készítsünk hidakat régi ágyakból, vagy dobáljunk köveket az ellenségre, esetleg találjuk meg a visszhangok saját, kreatív kombinációját, hogy a saját módszerünket alkalmazhassuk. Még a szörnyek echóit is létrehozhatjuk, hogy melletünk harcoljanak.

A The Legend Of Zelda: Echoes Of Wisdom már megjelenési dátummal is rendelkezik, de a Metroid Prime 4: Beyonddal ellentétben nem gondoljuk úgy, hogy ebből a későbbiekben egy Switch 2 verzió is készülne, ugyanis a Zeldával a főszerepben levő játékot szeptember 26-án fogja a Nintendo kiadni a Switch-re. Remélhetőleg sokkal minőségibb eredményt kapunk mint a két Philips CD-i játék volt, ugyanis a Zelda’s Adventure, továbbá a The Legend of Zelda: Wand of Gamelon esetében is a hercegnő volt a sztár.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)