Elon Musk egy csapatnyi egykori X-alkalmazottat készül beperelni – íme az ok!

TECH HÍREK – Elon Musk be akarja perelni a volt X-alkalmazottakat, mert úgy érzi, túl nagy kártérítést kaptak…

 

 

Mióta Elon Musk lezárta a Twitter – a most X néven ismert közösségi hálózat – felvásárlását, ellentmondásokba keveredett. A legutóbbi a Like funkció eltűnése volt. A felhasználók mostantól nem láthatják azokat a tartalmakat, amelyeket más, általuk követett profilok lájkoltak.

Muskot azonban különös „hozzáállása” az X élén arra késztette, hogy beperelje a cég korábbi alkalmazottait, egyetlen céllal: hogy visszakapja a pénzét.

Mint arról a JeuxVideo francia portál egy friss publikációjában beszámolt, Elon Musk vissza akarja szerezni a platform egykori alkalmazottainak kártérítésként kifizetett pénz egy részét. A jelek szerint a követelés eredete 2023 januárjára nyúlik vissza. Akkor a vállalat 1500 és 70 000 dollár közötti összegek kifizetését engedélyezte a fent említett elbocsátások következtében. A probléma? Musk és csapata szerint gond volt az amerikai dollárról ausztrál dollárra történő átváltással. Ezért többet fizettek, mint kellett volna.

 

Elon Musk azonnali visszatérítést követel

 

Mint az eredeti hírből kiderül, a hiba másfél évvel ezelőtt történt. Ám a közösségi hálózat pénzügyeiért felelős csapat csak most vette észre a hibát. Az X ezért leveleket küldött az érintett volt alkalmazottaknak azzal a szándékkal, hogy rávegye őket a túlfizetett pénzek visszafizetésére.

Emellett jelezték, hogy amennyiben nem működnek együtt, jogi eljárást kívánnak indítani a pénz kamatokkal együtt történő behajtása érdekében.

Ez az eset az X számára sajnálatos módon megkérdőjelezi a cég számviteli és humánerőforrás-irányítását. Valójában nem ez az első, hogy az elbocsátások kezelése problémás. Ugyanis korábban már volt egy vita a munkaeszközök visszaadása kapcsán. Emellett a vállalatnak az Egyesült Államokban egy csoportos perrel is szembe kell néznie, amely miatt 2200 munkavállaló akár fejenként 3,5 millió dollárt is követel a cégtől. Ennek eredményeképpen ez az új ügy újra felszította a vitát, amely miatt az X heti rendszerességgel negatív híreket közöl…

Forrás: JeuxVideo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu