Elon Musk újabb brutális perrel nézhet szembe!

Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója 128 millió dolláros perrel néz szembe, ami szemöldökráncolásra készteti a közönséget, és komoly kérdéseket vet fel a döntéseit illetően.

 

 

Az X Corp. vezérigazgatóját, Elon Muskot 128 millió dollárra perelik abban a perben, amelyben azt állítják, hogy a Twitter több korábbi vezetőjének még mindig jár a kifizetetlen végkielégítés. A közösségi média-óriás vezérigazgatója ellen az elmúlt hónapokban több pert is indítottak. Többek között volt partnere, Grimes tavaly októberben perelte be Elon Muskot. Mivel Musk személyes és szakmai döntései továbbra is sokakat meghökkentenek, ez az új per ismét vitát gerjesztett a közönség körében.

Miután 2022-ben megvásárolta a Twittert, Elon Musk széleskörű „átszervezési” folyamatba kezdett, amelynek során a különböző részlegek rengeteg alkalmazottját elbocsátották.

Az átszervezésnek több vezető beosztású munkatárs is áldozatául esett. Most a perben állítják, hogy Musk ok nélkül rúgta ki őket, és még mindig több millió dolláros végkielégítéssel tartozik nekik.

A Twitter volt vezérigazgatója, pénzügyi igazgatója, vezető jogtanácsosa és általános jogtanácsosa közös keresetet nyújtott be Musk és az X Corp. ellen 128 millió dolláros lejárt végkielégítés miatt. Erről először az Associated Press számolt be az NPR-en keresztül. A volt vezetők azt állítják, hogy Musk ok nélkül rúgta ki őket. Homályosan „súlyos gondatlanságra és szándékos kötelességszegésre” hivatkozva, hogy gyorsan eltávolítsa és más cégeinek alkalmazottaival helyettesítse őket. A kereset szerint a végkielégítési tervek alapján a volt vezetők egyéves fizetésre, valamint részvényopciós kifizetésekre jogosultak. Ezek közül Musk még egyiket sem fizette ki. A tech-guru maga is perli az OpenAI-t. Így a volt vezetők eme keresete a vezérigazgató és az X Corp. elleni egyre növekvő számú jogi kihívást gyarapítja.

 

A technológiai vállalatok Elon Musk nélkül is komoly vitákat generálnak

 

Miközben Elon Musk és az X Corp. továbbra is számos perrel néz szembe a volt alkalmazottak részéről, és egyre több kérdés merül fel a részvényesek részéről, más technológiai vállalatok is jogi célkeresztben találják magukat. Az Epic Games által a Google ellen indított hatalmas trösztellenes per és az Activision Blizzard által a nemek közötti megkülönböztetéssel kapcsolatos megegyezés csak néhány a technológiai óriások által az elmúlt hónapokban vívott tucatnyi jogi csatározás közül. A Sony, a Roblox, a Niantic és az Apple is jogi viták kereszttüzében állt. Kevés „győzelemmel” és sok jelentős egyezséggel.

Elon Musk továbbra is az iparág egyik legellentmondásosabb figurája, mivel sokan továbbra is megkérdőjelezik az X Corp. és a Twitter vállalatnál betöltött szerepét a vezérigazgató ellen indított egyre több peres eljárás közepette.

A Twitter a Muskkal kapcsolatos viták ellenére továbbra is az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatform. A livestreaminggel kapcsolatos tervekkel, amelyek a Twitterre érkeznek, valamint az oldal további monetizációs funkciókkal való bővítésével Musk reméli, hogy a felhasználók és a részvényesek jó oldalán maradhat. A közvélemény azonban továbbra is megosztott. A Musk ellen indított újabb perek továbbra is sok Twitter-felhasználót fárasztanak a platform jövőjét illetően.

Forrás: NPR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu