Cenzúrázták a Stellar Blade-et?! Dagad a botrány a játék körül

A játék rendezője tagadja a cenzúrát, és azt állítja, hogy a szóban forgó skin-változtatás a fejlesztők műve. Ám ez nem akadályozott meg több mint 42 000 Stellar Blade-játékost abban, hogy aláírjanak egy petíciót a Change.org-on a változtatás visszafordítása érdekében…

 

 

A Stellar Blade néhány napja már kapható a boltokban. Habár a vita továbbra is forrong a közösségi oldalakon, egy sci-fi hack and slash-ről beszélünk, amely megfelelt a közösség és a szakavatott kritikusok elvárásainak.

A cím legújabb frissítése azonban sok játékos figyelmét felkeltette, olyannyira, hogy még egy aláírásgyűjtő petíciót is hirdettek a Shift Up által végrehajtott változtatások visszafordítása érdekében.

Az SB-t érintő legújabb vita a „Holiday Rabbit” nevű jelmez körül forog. Kiderült, hogy ennek a kozmetikumnak a megjelenés előtt volt egy sajátos kinézete. Ám az 1.0.02-es javítás megjelenése után némileg módosították egy további ruharéteg hozzáadásával – számolt be róla az Insider Gaming. Lejjebb mutatunk egy összehasonlítást, hogy saját magatok is megítélhessétek.

Ez a változtatás elég sok játékost bosszantott. Hamarosan egy petíciót indítottak a Change.org-on, hogy a Shift Up vonja vissza ezeket a változtatásokat. A cikk írásakor a petíció már túlszárnyalta az első, 35 000 aláírásos célt, és most az 50 000 aláírást célozza meg. A kampány üzenete így szól: „A Stellar Blade egy fenomenális új játék, amely nemrég jelent meg világszerte a PlayStation 5 konzolon. De van egy problémája. A Sony által kiadott trailer eredeti változatának tartalmát cenzúrázták” – kezdődik a levél.

 

 

Stellar Blade

 

 

„A Stellar Blade több mint egy játék”

 

„Mi, játékosok, vissza akarjuk kapni ezt a tartalmat. Megbíztunk benne, a játék emiatt lett az első számú előrendelés világszerte, és ez az igazi játék, amit akarunk. A Stellar Blade több mint egy játék, a szólásszabadság kulturális jelzőfényévé vált egy olyan időszakban, amikor a játékkiadók, mint a Sony, minden eddiginél jobban cenzúráznak. A Stellar Blade egy lélegzetvételnyi friss levegő volt, és a játékosok támogatták, mert ez azt jelentette, hogy a dolgok változnak, javulnak, és hogy a kreatív szabadság hangja egyre hangosabban és tisztábban szólal meg” – folytatja.

„De ismeretlen okokból a játékot cenzúrázták, és változtatásokat eszközöltek. Amit a jóhiszemű vásárlásunk után kaptunk, az nem az volt, amit reklámoztak. Hiszünk a játékban, hiszünk a Shift Upban, és kérjük, hogy kapjuk vissza a játékot, amiben hittünk. Fordítsa vissza a cenzúra változások, folt a játék, és látni fogja, hogy több játékos csatlakozik és támogatni fog” – záródik a petíció. Majd azt is elmagyarázza, hogyan tervezik meggyőzni a fejlesztő és a kiadó. Azt fogják tenni, hogy kinyomtatják a petíciót, és fizikailag elküldik a Shift Up koreai és a Sony amerikai irodáinak.

 

A játék alkotói is megszólaltak

 

A Shift Up számára nem idegen a közösségi médiában a változás miatt kialakult felháborodás. Pláne, hogy napokkal ezelőtt megerősítették, hogy minden piacon cenzúrázatlanul fog megjelenni. Éppen ezért a Stellar Blade rendezője egy rendezvényen beszélt erről, amikor erről kérdezték, amit a Redditen lefordították.

Hyung-Tae Kim tagadja, hogy cenzúráról lenne szó, és megerősítette, hogy a jelmez megváltoztatása kreatív látásmód kérdése miatt történt.

„A végleges jelmez, amit meg akartunk mutatni nektek, valójában az 1.0.0.2 verzióban található jelmez. Szeretném tisztázni, hogy ez a mi végleges termékünk. Tudom azonban, hogy ez a válasz nem elég ahhoz, hogy meggyőzzük a felhasználóinkat. Ott van egy folyamatban lévő belső megbeszélés erről, így azt hiszem, azt hiszem, hogy lesz esélye, hogy hamarosan [bővebben] válaszolunk.” Egyes felhasználók szerint még több változás van a játékban, de ez olyasmi, amit a stúdiónak a közeljövőben meg kell erősítenie.

Forrás: Insider Gaming, Change.org, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu