Gears 6: végre kiderült, mikor tudhatunk majd meg többet a játékról?!

Öt évvel az ötödik opus megjelenése után a Gears 6-ot még mindig türelmetlenül várják az Xbox-exkluzív játék rajongói. A régóta várt bejelentésre azonban hamarosan sor kerülhet…

 

 

A Gears 6 közelgő bejelentéséről eddig csak beszámolók és pletykák keringtek. Most azonban egy, a licenchez nagyon közel álló személy jelentkezett, hogy ezt megerősítse, és válaszolt egy rajongó kérdésére a folytatásban kibontakozó történet bizonyos kulcspontjairól. Ennek eredményeképpen valószínűleg néhány SPOILER az előző részek történetével kapcsolatban bekúszik ebbe a cikkbe. Figyelmeztettünk és felfegyverkeztünk, hogy szembenézhessünk a Locust/Vermins hordáival, bármelyikkel is kerüljünk szembe.

 

A Gears 6 hamarosan visszatér a köztudatba

 

Az egyik leghitelesebb jóslat a Gears 6 közelgő bejelentésével kapcsolatban Jeff Grubbtól származik. Egy nemrég megjelent podcastben jelezte, hogy a június 9-i Xbox Games Showcase-en, a Summer Game Fest részeként kerül rá sor. Logikusnak tűnő jóslat, ami egy általában jól informált személyiségtől származik. Ám ez minden. Most azonban egy másik, különösen kézzelfogható bizonyíték is napvilágot látott. Ez éppen a rajongók által oly régóta várt, közelgő bejelentéssel kapcsolatos. Ezúttal Liam McIntyre-től, JD Fenix (Marcus Fenix fia) hangjától érkezett. A karakter a negyedik opusban főszereplőként, az ötödikben pedig osztagtársként szolgált.

Itt valószínűleg SPOILEREK fognak megjelenni. Úgyhogy érdemes átugrani a következő bekezdést és a cikk végén lévő tweetet, ha el akarod kerülni őket.

Egy rajongó kérdezte az X-en JD Fenix sorsáról a Gears 6-ban. Az előző epizódban Kait Diazként szörnyű döntést kell meghoznunk. A játék vége felé választanunk kell Del és JD megmentése között. Végzetes módon az egyik megmentése megpecsételi a másik sorsát. A rajongó ezután azon tűnődött, hogy a folytatásban melyik választást tekinti majd kánonnak a Koalíció. Erre Liam McIntyre, JD Fenix hangja így válaszolt: „Fogalmam sincs. Szerintem a Gears of War júniusban mindezt elárulja majd nekünk!” A játék közelgő bejelentése egyre kevesebb teret enged a kétségeknek.

 

Mire számíthatunk a zászlóshajónak számító Xbox-exkluzív játék folytatásától?

 

Ami igazán felzaklatta a rajongókat a Gears 6 kapcsán, az a The Coalition hosszas rádiócsendje a témában. Egy blöffölő Unreal Engine 5 technikai demót leszámítva öt éve szinte semmit sem hallottunk a folytatásról. Technikai szempontból egyelőre úgy tűnik, hogy a The Coalition következő játéka el fogja kápráztatni a közönséget.

A stúdiónak azonban nem szabad megfeledkeznie a gördülékenységről, ami egy ilyen kaliberű akciójátékban nagyon fontos.

Ami magát a játékmenetet illeti, a franchise rajongói ismerős terepen mozoghatnak. Úgy tűnik azonban, hogy a The Coalition az előző opusban bevezetett félig nyitott világú zónákat kívánja erőltetni, legalábbis a kampányban. A régóta a folyosóiról ismert franchise-nak tehát a Gears 6-ban még jobban ki kell nyílnia. Ezt, ha minden igaz, június 9-én fogjuk megtudni, hacsak a Locust/Vermins nem dönt úgy, hogy előtte kiirt minket.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu