Kiszivárgott az ASUS ROG Ally X várható ára – ennyibe kerülhet majd az új handheld?!

TECH HÍREK – Az ASUS ROG Ally X ára elég borsos lesz, Ryzen Z1 Extreme meghajtással.

 

 

Az ASUS még nem tette közzé a teljes specifikációt a megújult ROG Ally konzolhoz, amelyet ROG Ally X-nek neveztek el. A hírek szerint ez a 2023-as modell továbbfejlesztett változata lesz. Ugyanazzal a processzorral és képernyővel új alap specifikációkat vezet majd be.

Az Ally X kizárólag a Ryzen Z1 Extreme processzorral debütál majd; nem terveznek Z1-es, nem Extreme APU-s modellt.

Ez azt jelenti, hogy aki 300-400 dollár (kb 106 – 140 000 Ft) alatti áron szeretne Ally-t venni, annak a 2023-as modellt kell keresnie. Ugyanis valószínűtlen, hogy az X egyhamar elérné ezt az árkategóriát. Emellett az X változat kizárólag 1 TB-os SSD-t kínál majd. A jelenlegi változat alapértelmezés szerint 512 GB-os.

Ahogy azt az ASUS nyilvánosságra hozta, az Ally X nagyobb akkumulátorral és megnövelt memóriakapacitással büszkélkedhet majd. Bár az ASUS nem közölt pontos specifikációkat, az akkumulátor várhatóan legalább 40%-kal nagyobb lesz. A memóriaopciók pedig 24GB és 32GB között változhatnak. A memóriafejlesztés önmagában is jelentősen hozzájárulhat az árnövekedéshez, az Ally X memória sebességét pedig egyelőre nem közölték.

A MysteryLupin nevű tippadó pletykái szerint a frissített handheld 799 dollárba (kb. 284 000 Ft) kerül majd, ami 100 dolláros áremelkedést jelent a jelenlegi verzióhoz képest.

Mivel a képernyő és az APU változatlan marad, ez viszonylag meredek emelkedést jelent a „2023-as” modell eredeti 699 dolláros (249 000 Ft) árához képest. Ráadásul, figyelembe véve, hogy a régebbi modell gyakran 600 dollárnál is olcsóbban kerül a kiskereskedőkhöz, az ára valószínűleg tovább csökken az új modell bevezetésével.

Az ASUS megerősítette, hogy a ROG Ally X-et hivatalosan a június 2-i Computexen tervezik majd bemutatni.

Forrás: NotebookCheck

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."