Kiszervezné a Fallout 5 fejlesztését a Microsoft?

A redmondi techóriás látja, hogy az IP iránt mekkora az érdeklődés (bár ezen ront az, hogy a Fallout 4 next-gen frissítése _mindegyik_ platformon ilyen-olyan hibákkal rendelkezik…), és ezért kényszerpályát alkalmazhat a következ új epizóddal.

 

Az Insider Gaming számolt be arról, hogy a Microsoft nagy figyelemmel követi, hogy a Fallout IP mekkora reneszánszot él át épp, köszönhetően az Amazon által eindított sorozatnak, aminek már be is rendelték a második szezonját. A redmondiak értelemszerűen (és üzletileg is logikus módon) pedig addig ütnék a vasat, amíg az meleg, és ezért minden lehetőséget meg akarnak ragadni, hogy a közönség érdeklődéséből minél nagyobb profitot tudjanak szakítani.

Nemrég az Xbox Two Podcaston beszélt a Windows Central szerkesztője, Jez Corden arról, hogy a Fallout iránti érdeklődésről tud a Microsoft, és ezért mindenki abban bízik, hogy a franchise új játéka mennyire sikeres lenne. De ehhez egy drasztikus változtatást kellene megejteni: fel kell gyorsítani a Fallout 5 fejlesztését, viszont ehhez az kellene, hogy a Bethesda Game Studios ne egyszerre csak egy játékon dolgozzon. Most főleg a The Elder Scrolls VI-tal foglalkozik Todd Howard, miután a Starfield megjelent.

És itt lenne a drasztikus lépés: a Microsoft nem Howardékkel fejlesztené a játékot, hanem egy másik stúdió kapná a munkálatokat. Legutóbb ilyesmire 2010-ben volt példa, ugyanis a Fallout: New Vegas az Obsidian Entertainment jóvoltából készült. És az a cég is a Microsoft alá tartozik. Tehát: mi akadálya lenne annak, hogy a Microsoft ismét az Obsidiannak adná a fejlesztést? Elvégre róluk régóta hallottuk, hogy csinálnának egy Falloutot. Ez a rendezőjének, Josh Sawyernek is nagy felüdülés lenne, ugyanis a F:NV után a Pillars of Eternity-ken dolgozott, majd a Pentiment származott tőle.

Úgyhogy ha a Microsoft komolyan gondolja, felkeresi a cég az Obsidiant, és rögtön rákérdez: „mit szólnátok egy új Fallout játék fejlesztéséhez?” Nem lenne belőle vita, sőt…

Forrás: Reddit, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu