Ez lenne a valódi ok, amiért kitiltotta Dr Disrespect-et a Twitch annak idején?!

TECH HÍREK – Dr Disrespect a Twitch egyik legismertebb streamere volt, mielőtt 2020-ban hirtelen, magyarázat nélkül kitiltották.

 

 

A Twitch 2020-ban hirtelen, mindenféle magyarázat nélkül kitiltotta egyik legnagyobb sztárját, Herschel „Guy” Beahm-et, ismertebb nevén Dr Disrespect-et. Most, négy évvel Beahm végleges kitiltása után két korábbi Twitch-alkalmazott jelentkezett, hogy leírja azokat az eseményeket, amelyek szerintük hozzájárultak ahhoz, hogy eltávolítsák a platformról.

Az egyik volt Twitch-alkalmazott, aki névtelenséget kért a karrierjét fenyegető potenciális kockázatra hivatkozva, elmondta, hogy Beahm a Whispers-t, a Twitch mára már megszűnt üzenetküldő rendszerét használta. Méghozzá arra, hogy üzeneteket váltson egy kiskorúval. Beszélgetést kezdeményezett egy TwitchConon való találkozásról.

Az alkalmazott a Twitch bizalmi és biztonsági csapatában dolgozott a 2020-as kitiltás idején.

A megjegyzéseik megerősítik Cody Conners, a Twitch egykori alkalmazottjának, aki a vállalat stratégiai partnerségekért felelős csapatában dolgozott, bejegyzését. Pénteken késő este Conners az X-en azt írta:

„Azért tiltották ki, mert rajtakapták, hogy egy kiskorúval szex-chatelt az akkor még létező Twitch whispers termékben. A TwitchConon próbált találkozni vele. Az illetékesek elolvashatták a nyílt szövegben”.

Bár Conners nem nevezte meg kifejezetten Beahmot, érthető, hogy a streamer volt a poszt tárgya. Beahm kitiltására nem sokkal azután került sor, hogy a Twitch frissítette a szexuális zaklatásról szóló irányelveit. Ezután az elkövetőket végleges felfüggesztéssel büntethették.

Beahm tagadta Connors állításait. „Ezt az ügyet rendezték, nem ismertek el semmilyen szabálysértést, és kifizették a teljes szerződést” – posztolta az X-en. Beahm egy további posztot tett közzé, amelyben megismételte, hogy nem találtak semmilyen szabálysértést. „Semmi rosszat nem tettem, az egészet megvizsgálták és rendezték, semmi törvénytelen, nem találtak semmilyen szabálytalanságot, és ki is fizettek” – írta.

 

Dr Disrespect sosem mesélte el, mi történt

 

A négy éve történt kitiltásának híre sokkoló volt Beahm számára. Beahm „Dr Disrespect” akkoriban a Twitch egyik legnépszerűbb sztárja volt, mintegy 4 millió követővel. Éppen akkor írt alá egy hétszámjegyű, kétéves exkluzív szerződést a platformmal. Sem a Twitch, sem Beahm nem árulta el, hogy miért tiltották ki a streamer-t.

A The Washington Postnak nem sokkal a kitiltás után adott interjújában Beahm azt mondta, hogy a Twitch még azt sem árulta el neki, hogy miért távolították el a fiókját.

A most nyilatkozó egykori alkalmazott további betekintést is nyújtott a kitiltáshoz vezető események sorrendjébe. Elmondta, hogy jelentős idő telt el a Beahm és az állítólagos áldozat közötti üzenetek elküldése és az ezekről szóló moderálási jelentés benyújtása között. Azt nem tudta felidézni, hogy mennyi idő telt el. Amikor a Twitch 2020-ban megkapta a jelentést, azt mondták, hogy a Twitch kivizsgálta az állításokat. Végül letiltották Beahm csatornáját.

Egy évvel a kitiltás után Beahm azt mondta, hogy pénzbeli kártérítésért perli a Twitchet, és nyilvánosságra hozta, hogy végre megtudta, miért adta ki a platform a tiltást. Beahm azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy mi volt az. Egy évvel később a jogvita megoldódott. Beahm így nyilatkozott: „Megoldottam a jogi vitámat a Twitch-csel. Egyik fél sem ismeri el, hogy bármi rosszat tett volna”.

Forrás: Dexerto

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu