A Dr. Disrespect ügy: avagy Twitch-dráma felsőfokon

Két napja jött a hír, hogy Guy „Dr. Disrespect” Beahm végleges ban-t kapott a Twitch-en, állítólag komoly indokkal. Az emberek elkezdték visszakapni az előfizetésbe fektetett pénzeiket, így egyre gyanúsabb lett, hogy ezúttal többről van szó, mint a platform egyre erőszakosabb jogvédelmi politikájáról. Az ügy komolyságáról beszélt mindenki, szárnyra kelt a pletyka, hogy ezúttal egy megkerülhetetlen és visszacsinálhatatlan büntetésről lesz szó. Miután mindenki kellőképpen kiakadt, a Twitch is megszólalt az ügyben:

„Mint mindig, most is megtettük a kellő lépéseket melyeket akkor szoktunk, ha súlyosan vétenek a közösségi politikánk ellen, illetve ha a szolgáltatás működésére vonatkozó szabályokat sértik. Ezek a szabályok mindenkire vonatkoznak, függetlenül az egyén platformon elért státuszától.”

Az esetet még különösebbé tette, hogy Dr. Disrespect mostanában egészen nyugodt volt, nem volt balhéja több mint egy éve.

A tavalyi botrányról annyit, hogy a doki élőben közvetítette az E3-ról, ahogyan a mosdóban vizel… Ekkor már kapott egy bant, de úgy tűnt hogy ő mindent megúszhat, ami nem is csoda: évi 10 millió dolláros szerződése volt a Twitch-el. A jó világnak azonban úgy tűnik, most vége van.


„Bajnokok Klubja! A Twitch nem mondta el az okot, ami a döntésük mögött áll… Szoros kézfogás mindenkinek, aki támogat engem ezekben a nehéz időkben.” -mondta Beahm.

 

Miközben Disrespect hallgat arról, hogy mit is csinált már megint, az e tekintetben mindig szűkszavú Twitch még annyit sem hajlandó elismerni, hogy egyáltalán felfüggesztették a tag account-ját.

Mindenesetre érdekes, hogy mindez pont azután történt egy nappal, hogy a Twitch bejelentette, hogy mostantól ban-al jutalmazza a szexuális zaklatást.

Igazából kutyafülét sem tudunk arról, hogy mi történt pontosan, hogy egyáltalán hová tűnt Beahm pénteken, ugyanis a Twitch még a The Verge megkeresésére sem közölt biztos információkat Dr. Disrespect bannolására vonatkozóan.

A fenti twitter bejegyzés egyértelműen azt sugallja, hogy a Twitch tévedett. Ugyanakkor az sem kizárható, hogy a streamer maga döntött úgy, hogy eltávolítja account-ját, bármely valószerűtlen is ez. Miután a bant többen megerősítették névtelenül a twitteren, a Kotaku is úgy értesült, hogy igen, a Twitch bannolta ki Disrespect-et.

 

Mi az igazság?

Bárkit kérdeznek, arcát vállalva nem mer vagy nem akar nyilatkozni, mindenki érzékeny témáról beszél. Mi történhetett?

Nos, egyelőre annyit tudunk tehát, hogy Disrespect eltűnt a Twitch-ről, nézőinek pedig visszatérítik a pénzüket. Amint többet tudunk, jelentkezünk az újabb hírekkel.

Addig is egy kis pletyka: állítólag Ninja, Shroud és Dr. Disrespect együtt tervezték elhagyni a Twitch felületét, hogy átköltözzenek nézőikkel a Brime-ra. Nos, az interneten keringő pletyka szerint a Twitch kiszagolta Dr. Disrespect tervét, s elcsíphették, amint a platformváltásra buzdítja nézőit…

Forrás: 3DJuegos, Forbes, The Verge

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu