Manor Lords: még meg sem jelent a játék, a készítő máris korlátozni akarja az egyik funkciót?! [VIDEO]

Napjaink egyik legjobban várt PC-s stratégiai játékának, a Manor Lords-nak egyelőre nincs falépítő eszköze – ami pedig van helyette, azzal visszaélve „meg lehet törni” a játékot a készítő szerint…

 

 

Ez a nap is eljött: ma jelenik meg 2024 egyik legjobban várt PC-s stratégiai játéka! A Manor Lords várhatóan masszív lesz, és képes mindenki igényeit kielégíteni. Ezt bizonyítja az a hárommillió játékos, aki a Steam-en szemet vetett rá. Mivel azonban a fejlesztő Slavic Magic tudja, hogy a Game Passnak köszönhetően hatalmas piaccal néz szembe, figyelmeztetni és bátorítani akart minket, hogy „ne játsszuk rosszul” a játékot.

A Manor Lords egy olyan játék, ami sok beszédtémát adott, nem is annyira az érdeklődés miatt, amit kiváltott, hanem az iszonyúan túl hype-olt elvárások okán…

Olyannyira, hogy egyetlen fejlesztője, aki közel öt évet töltött a ma, április 26-án induló korai hozzáférés csiszolásával, kénytelen volt a múlt héten előállni és nyilatkozni arról, hogy mit várhatunk a játéktól. Például, hogy nem a Total War versenytársa. Valamint, hogy nem egy hatalmas birodalom irányítását szorgalmazza.

Miután több mint 15 órán keresztül játszottam vele, azt kell mondanom, hogy valóban részletes, de valamivel korlátozottabb élményt nyújt, mint ahogyan azt elképzelhetnénk. (Tesztünket a jövő héten olvashatjátok majd.)

 

 

Manor Lords

 

 

A Manor Lords „városai” és a fal-építés

 

Valóban fájó hiányosság, hogy nincs lehetőségünk falakat felhúzni. Az világos, hogy a Manor Lords egy hétköznapibb, középkori hangulatot szorgalmaz, várak helyett falvakkal. Ugyanakkor a játékban képesek vagyunk akkora településeket létrehozni, amekkorákat a választott időszakban már többnyire fallal öveztek.

Miután azonban láttuk, hogy a YouTube-on egy tartalomkészítő áttörte a játék határait azzal, hogy falat épített városa köré, a Manor Lords atyja óvatosságra intett, miközben blokkolta ezt a lehetőséget.

„Épp most láttam egy ismertetőt, amelyben valaki megpróbált városfalakat építeni a vártervezési eszközzel” – említette a Twitteren. „Kérlek, ne tedd. Az egyik frissítésben hozzá fogok adni egy megfelelő falépítési eszközt”. De hogyan sikerült neki falat építenie a város köré, ha neked nem megy? Az igazság az, hogy mint sok minden másnál, ez a tartalomkészítő is exploitot használt.

A játékban csak egy falazott építményt lehet létrehozni: a földesúr udvarházát. Ez, egy kis fából készült palánkvár, némi vizuális hangsúlyt ad ennek a helyszínnek. Ám nem a „város” védelmére szolgál. Az alábbi videóban látható a trükk azonban „megtöri” a játékot – és az épület határait – , hogy az egész várost körülvegye. A probléma ezzel, ahogy a készítő is említi, az, hogy „a vártervezőt a kastélyra szánják”, így a város körüli alkalmazása nem fog működni a közlekedési rendszerek, a támadások vagy magának az AI mozgása szempontjából.

Így aztán a Slavic Magic kénytelen volt blokkolni ezt a funkciót. Reméljük, hamarosan érkezik egy javítás. Valamint, kapunk majd lehetőséget arra is, hogy valódi városfalakat építhessünk a településeink védelmére…

Forrás: X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu