Manor Lords: egyeseknek csalódást okozhat a játék, figyelmeztet a készítője!

Miután a Manor Lords atyja hét évig dolgozott saját játékán, meg akar győződni arról, hogy az elvárások megfelelnek a valóságnak…

 

 

A Manor Lords megjelenése már itt áll a küszöbön. A cím olyan hype-pal érkezik, amivel ritkán szembesül egy szóló fejlesztő. Greg Styczeń megdöbbenve fogadta, hogy a kívánságlisták száma alapján a Manor Lords a legkeresettebb játék a Steamen. Éppen ezért szerette volna emlékeztetni a közösséget, hogy mire számíthatnak a címtől. Nem akarja, hogy a felhasználóknak téves elvárásaik legyenek és emiatt csalódjanak a játékban. Aki megveszi, az vegye meg azért, ami, és annak tudatában, hogy mi lehet belőle a jövőben.

 

A Manor Lords alkotója emlékeztet arra, hogy ez a játék „nem az”

 

Greg azt állítva, hogy még az Early Access április 26-i kezdete előtt tisztázni akarja a dolgokat. A következő üzenetet tette közzé a Steamen: „A Manor Lords nem a Total War versenytársa. Ez egy városépítő játék. Vannak csaták, de nem olyan gyakoriak, mint ahogyan azt várnánk. A játék nagy részében a városodat építed és menedzseled. Ez nem egy olyan játék, ami egy birodalom irányításáról szól. A térképen vannak régiók, de nem fogod meghódítani egész Európát, vagy házasodni, vagy ilyesmi. Ezt sokkal, de sokkal kisebb léptékben játsszuk” – emlékeztette a rajongókat.

 

 

Manor Lords

 

 

A fejlesztő arra is emlékeztetett, hogy játéka semmiben sem hasonlít az RPG-khez vagy a kompetitív RTS-ekhez, azokhoz a műfajokhoz, amelyekkel szintén kapcsolatba hozták.

„Az élmény többnyire nyugodt, a nagy intenzitású pillanatok megédesítik a városépítő játékot” – magyarázta. Greg az Early Access indulási helyzetről is nyilatkozott: „Tudom, hogy ez néhány embernek csalódást okozhat, de szerintem ez a helyes döntés. Ez az első komoly játékom. Nem csak, hogy vannak még befejezésre váró dolgok, de fogadok, hogy megkérnek majd, hogy változtassak meg néhány dolgot, ami nem tetszik.”

Dicséretes, hogy egy olyan fejlesztő, aki hét évet dolgozott a saját címén, nem vakul el az eladott példányszám növelésének gondolatától. Nem próbálja fokozni a rajongók elvárásait. A Manor Lords kiválóan néz ki, ha egy városépítő játék szempontjából nézzük, némi stratégiai vagy harci aspektussal. Azonban csak akkor okozhat csalódást, ha mást várunk tőle.

A nagy különbség ebben az esetben az, hogy mivel egy független címről van szó, a korábbiakhoz képest talán több a bizonytalan felhasználó.

A korai hozzáférésű indulás előtt a fejlesztő például tartalomkészítők kezébe adta a játékot. Ez nem csak azt biztosította számunkra, hogy első kézből tudjuk, hogy a cím megfelel-e az elvárásoknak. Hanem azt is, hogy néhány hibát már felfedeztek és kijavítottak. A Manor Lords a Steamen és a Game Passon is elérhető lesz. Bár az Xbox konzolokra is portolni fogják, a PC-s verzió egyelőre exkluzív.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu