Valóban elkészülhet a Sam Raimi-féle Pókember 4?! A rendező válaszolt

MOZI HÍREK – Sam Raimi felcsigázta a rajongókat, miután leírta, hogyan nézne ki, ha Tobey Maguire-rel elkészítene egy negyedik Pókember-filmet…

 

 

Sam Raimi elmondta, hogy „imádna” visszatérni a Marvel-univerzumba, hogy megrendezze a Pókember 4. De vannak bizonyos részletek, amelyeket a rendezőnek előbb ki kellene találnia. Raimi Pókember-trilógiája (főszerepben Tobey Maguire-rel, mint Peter Parker) segített bevezetni a szuperhősös műfaj filmes jelenségét. A Pókembert és a Pókember 2-t a mai napig a valaha készült legjobb szuperhősfilmek között tartják számon. Remek színészi alakításokat láthattak a rajongók az olyan ellenlábasoktól, mint a Zöld Manó (Willem Dafoe) és Doktor Otto Octavious/Octopus (Alfred Molina). Bár a Pókember 3 a trilógia egyértelműen leggyengébb filmje volt – a szeretett gonosztevő, Venom megkérdőjelezhető feldolgozásával -, a rajongók még mindig vágytak a folytatásra.

Most a The Wrapnek nyilatkozva Sam Raimi reményt adott a rajongóknak, amikor azt mondta, hogy nyitott lenne egy negyedik Pókember-filmre.

Raimi világossá tette, hogy „még nincsenek tervei”. Ám azt is elmondta, hogy „nagyon örülnék neki”. Az elismert rendező ezután elmesélte, hogyan vágna bele egy negyedik rész elkészítésébe, és milyen főbb narratív kihívásokkal nézne szembe.

„Azt hiszem, ha készítenénk egy negyedik ‘Pókember’-filmet, valószínűleg ki kellene találnunk azt az utat, amelyen Tobey Maguire, a karaktere végigmegy, és milyen akadályokat kellene leküzdenie ahhoz, hogy személyesen is fejlődjön. És remélem, hogy a főgonoszt is ennek az akadálynak a bemutatása alapján választanánk ki.”

 

A Sam Raimi-féle Pókember 4 hivatalosan még nincs megerősítve, de a pletykák erősödnek

 

Bár izgalmas tudni, hogy Sam Raimi egy negyedik filmben gondolkodik, ez még messze nem jelent végleges megerősítést. A múltban Raimi nagyon nyíltan beszélt arról, hogy még nincs hivatalos zöld lámpa a filmnek. A CBR-nek idén április elején nyilatkozva Raimit a pletykákról kérdezték, melyek szerint ő és Tobey Maguire korábban együtt dolgoztak egy új részen.

Habár mindig is voltak pletykák (főleg a rajongók optimista elkeseredéséből) arról, hogy Raimi visszatér a Pókember 4. részéhez, a spekulációk 2021-ben újra fellángoltak, amikor Tobey Maguire az MCU-ban Peter Parker iterációját újraforgatta a Pókember: Nincs hazaút című filmben Tom Holland és Andrew Garfield oldalán.

A film Maguire és Garfield megfelelő Peter Parkereit hozta el az MCU-ba, amikor Tom Holland Pókembere szétrobbantotta a multi-verzumot, miután összezavarta Dr. Strange mágiáját. Mindez azt jelenti, hogy a Pókember 4 valószínűleg Raimi Pókember univerzumában játszódna, miután a film végén az alternatív Peter Parkerek visszatérnek eredeti világukba.

Raimi már jó ideje nem hozta a Pókemberre jellemző rendezői stílusát. Ám azóta visszatért a szuperhősös műfajhoz, és a pletykák szerint a jövőben is visszatér. Raimi legutóbbi szuperhősös kiruccanása a 2022-es Doctor Strange in the Multiverse of Madness volt, amelyben a rendező horroros múltját építette be egy multiverzumot átugró történetbe. A Pókember 4 visszatérése mellett a pletykák szerint Raimi visszatér az MCU-ba is, hogy megrendezze a Bosszúállók: Titkos háborúk című filmért, amelyet jelenleg 2027-ben terveznek bemutatni. Egyelőre azonban semmit sem erősítettek meg.

Forrás: The Wrap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu